Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Twingo: Το πιο μοδάτο και ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Twingo: Το πιο μοδάτο και ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης

Renault 2021-1

Renault Twingo: Το πιο μοδάτο και ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης

Renault 2021-1

Η Renault με το ανανεωμένο Τwingo δείχνει πως μπορεί ένα αυτοκίνητο πόλης να είναι όχι μόνο όμορφο και γεμάτο στιλ αλλά παράλληλα να είναι και ιδιαίτερα λειτουργικό και άνετο στις δύσκολες αστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσία της Renault στα μικρά αυτοκίνητα πόλης πηγαίνει αρκετά πίσω, με μεγάλο σταθμό το Twingo πρώτης γενιάς το οποίο υπήρξε μία πραγματική επανάσταση για αυτού του τύπου τα οχήματα.

Η σύγχρονη γενιά του συνεχίζει αυτή την μεγάλη παράδοση της γαλλικής εταιρίας, καταφέρνοντας να συνδυάσει το ανήσυχο σχεδιαστικό της πνεύμα με έννοιες όπως η πρακτικότητα, η ευκολία στην χρήση και ο πλούσιος εξοπλισμός για την ασφάλεια και την ψηφιακή διασύνδεση των επιβατών.

Αισθητικά ανανεωμένο, το Twingo που βρίσκεται σήμερα στην αγορά είναι ένα πολύ όμορφο και πανέξυπνο μικρό μοντέλο, με ένα πληθωρικό πακέτο τεχνολογιών και σύγχρονα μηχανικά μέρη για βέλτιστη απόδοση και χαρακτήρα στις καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος σχεδιασμός της μάσκας δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα μεγαλύτερο και πιο φαρδύ όχημα, με τον καινούργιο προφυλακτήρα και τα πολύ μοδάτα φώτα ημέρας LED να προσδίδουν έναν πολύ χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.

Κάτι το οποίο ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει η εταιρία, επιτρέποντας στον κάθε αγοραστή να προσαρμόσει το αυτοκίνητο με βάση τις ανάγκες και την αισθητική του.

Advertisement

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, στο οποίο έχουν προστεθεί και επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπουτόν ξεκλειδώματος της πίσω πόρτας έχει τοποθετηθεί πάνω στη λαβή ανοίγματός της, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνεται, πλέον, με μία απλή κίνηση.

Advertisement

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της νέας σχεδίασης του Τwingo είναι ότι έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά, και είναι πιο αεροδυναμικό, με τις εισαγωγές αέρα εμπρός να στέλνουν τον αέρα στους θόλους των τροχών και να εξασφαλίζεται πιο ομαλή διαχείριση της ροής του αέρα γύρω από το αμάξωμα.

Με μήκος στα 3,615 μέτρα παραμένει ένα πολύ συμπαγές αυτοκίνητο πόλης, όμως χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.491 χιλιοστών είναι σε θέση να μεταφέρει χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις έως και 4 άτομα.

Advertisement

Ο χώρος των αποσκευών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός για τα δεδομένα του μεγέθους του, ξεκινώντας από τα 210 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην θέση τους ή τα 240 λίτρα χωρίς την εταζέρα.

Με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων το δάπεδο φόρτωσης γίνεται επίπεδο και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 980 λίτρα. Σ΄ αυτή την περίπτωση το Τwingo μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως και 2,3 μέτρων, με αναδίπλωση και του καθίσματος του συνοδηγού.

Υπάρχουν επίσης πολλές πρακτικές λύσεις, όπως δίχτυ κάτω από τα πίσω καθίσματα, αποθηκευτικοί χώροι στις πίσω πόρτες, κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, κλειστός κεντρικός αποθηκευτικός χώρος, κλειστό ντουλαπάκι συνοδηγού ή υφασμάτινη θήκη, διαχωριστικό χώρου αποσκευών και πολλά ακόμα.

To Twingo φροντίζει για την άνεση και την ευχάριστη διαβίωση του οδηγού και των επιβατών στις δύσκολες αστικές συνθήκες κίνησης. Για μεγαλύτερη ευκολία διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, υπάρχει τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες το οποίο διαθέτει κουμπιά για την φωνητική αναγνώριση και τον ρυθμιστή της ταχύτητας, διατίθεται σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση για πιο άνετη κυκλοφορία μέσα στα στενά της πόλης, αυτόματος κλιματισμός και υφασμάτινη οροφή για ακόμα περισσότερο στιλ και αίσθηση ελευθερίας.

Με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, το νέο Twingo έχει κύκλο στροφής μόλις 4,3 μέτρα, τον πιο μικρό της αγοράς. Σε συνδυασμό με το περιορισμένο του μήκος (3,61 μ.) παρκάρει εύκολα παντού, ενώ ελίσσεται άνετα μέσα στην πόλη.

Το νέο Twingo προσφέρει μια σπορτίφ οδηγική εμπειρία. Εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.0 λίτρου SCe 65 που εξασφαλίζει έναν ιδανικό συνδυασμό οδηγικής ευχαρίστησης και οικονομίας, με την μέση κατανάλωση να μην ξεπερνάει τα 4,5 l/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 τα 101 g/km.

Στα ατού του νέου Τwingo τα πολλά χρώματα για το αμάξωμα και οι δυνατότητες συνδυασμού τους με διαφορετικά πακέτα εσωτερικών χρωματισμών στον διάκοσμο. Καθώς και οι πολλές δυνατότητες διασύνδεσης του συστήματος Easy Connect το οποίο προσφέρει κορυφαίες παροχές στους επιβάτες ώστε να παραμείνουν συνέχεια on-line μέσα από το σύστημα πολυμέσων του νέου Τwingo.

Εφοδιασμένο με ζώνες προγραμματισμένης παραμόρφωσης που περιβάλλουν τον στιβαρό του κλωβό, 4 αερόσακους, ζώνες με προεντατήρες, συστήματα προειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, το νέο Twingo αποτελεί πρότυπο για τόσο μικρό αυτοκίνητο πόλης σε ότι αφορά την προστασία των επιβατών και την παθητική ασφάλεια που εξασφαλίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Twingo: Το fashion icon της πόλης
Βολτάροντας με το Renault Twingo 1.0 SCe 65 PS
To Renault 5 στη θέση του Twingo