Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Kangoo Van: Με τον τίτλο Ιnternational Van of the Year 2022

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Kangoo Van: Με τον τίτλο Ιnternational Van of the Year 2022

Renault 2021-1

Renault Kangoo Van: Με τον τίτλο Ιnternational Van of the Year 2022

Renault 2021-1

Mε πάνω από 4,3 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1997 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Renault Kangoo συνεχίζει την θριαμβευτική του πορεία στην Ευρώπη τόσο σε ότι αφορά τις διακρίσεις όσο και στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Με την εμφάνιση του Kangoo πριν δυόμισι περίπου δεκαετίες η Renault έκανε ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των ελαφρών επαγγελματικών, φέρνοντας στην κατηγορία μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης και επιβατικών χαρακτηριστικών, όντας παράλληλα και απόλυτα εστιασμένο στην μέγιστη δυνατό πρακτικότητα του χώρου φόρτωσης προς ικανοποίηση των επαγγελματιών σε όλη την Ευρώπη.

Το Kangoo άλλαξε την ροή της κατηγορίας του, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των ελαφρών επαγγελματικών στις 3 γενιές που μεσολάβησαν μέχρι τις ημέρες μας, έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις πάνω από 4 εκατομμύρια μονάδες.

Η εκπληκτική πορεία του Renault Kangoo αναδείχθηκε για άλλη μια φορά, κερδίζοντας για φέτος τον επίζηλο τίτλο του “International Van of the Year 2022”, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους 24 Ευρωπαίους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Advertisement
Advertisement

Το van της γαλλικής εταιρίας κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε 14 ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες, και μάλιστα σε έναν πολύ έντονο και δύσκολο ανταγωνισμό μιας κατηγορίας αυτοκινήτων που σημειώνουν μεγάλες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο της Renault κατακτά το βραβείο του Van της χρονιάς, έχοντας προηγούμενα το Renault Master το 1998, το Renault Traffic το 2002 και το ηλεκτρικό Renault Kangoo Z.E. το 2012. Η επιτροπή επιβραβεύει τα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για την αποδοτικότητά τους, την βιωσιμότητα και τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Advertisement

Για να φθάσει σε αυτή την σημαντική βράβευση το Renault Kangoo ξεχωρίζει γιατί διαθέτει μία σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες οι οποίες απαντούν στις υψηλότερες απαιτήσεις που έχουν οι σύγχρονοι επαγγελματίες στο όλο και πιο σύνθετο αστικό περιβάλλον μεταφορών.

Advertisement

Από τα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει η μοναδική ευκολία φόρτωσης χάρη στην πρωτοποριακή καινοτομία “Open Sesame by Renault“. Λόγω της απουσίας μεσαίας κολόνα, το Kangoo διαθέτει το μεγαλύτερο άνοιγμα πλευρικής πόρτας, το οποίο φθάνει σε πλάτος τα 1,45 μέτρα.

Παράλληλα διαθέτει ένα πολύ έξυπνο σύστημα με την ονομασία “Easy Inside Rack” το οποίο αποτελείται από ένα συρόμενο ράφι για την στήριξη και ασφαλή μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους στο εσωτερικό μέρος της οροφής, αφήνοντας έτσι ελεύθερο προς εκμετάλλευση το υπόλοιπο τμήμα του χώρου φόρτωσης.

Η χωρητικότητα της καρότσας φθάνει έως στα 3,9 κυβικά μέτρα, με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο στα 800 κιλά και ελκτική ικανότητα στα 1.500 κιλά.

Advertisement

Το βασικό γνώρισμα που καταξίωσε το Kangoo, η “επιβατική” του καμπίνα και οι αντίστοιχες ανέσεις συνεχίζονται και σε αυτό την γενιά. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και ποιοτικό εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υψηλή εργονομία και τις πολλές έξυπνες ιδέες. Υπάρχει βελτιωμένη ηχομόνωση και θερμομόνωση, ενώ διατίθενται και αποθηκευτικοί χώροι 60 λίτρων για αποθήκευση μικροαντικειμένων.

Προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με καθίσματα για τρεις ενήλικες στον χώρο επιβατών. Με την αναδίπλωση της πλάτης του μεσαίου καθίσματος, η καμπίνα μπορεί να μετατραπεί σε κινητό γραφείο.

Το νέο Renault Kangoo εφοδιάζεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες διασύνδεσης, διαθέτοντας οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, έξυπνη βάση για την στήριξη του smartphone, ασύρματη φόρτιση, hands free κλειδί της Renault καθώς και δύο θύρες USB και δύο παροχές των 12V. Διατίθεται επίσης και το σύστημα Easy Link για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των συστημάτων διασύνδεσης και επικοινωνίας με τις φορητές συσκευές των επιβατών.

Το νέο Renault Kangoo διαθέτει 12 συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης, μεταξύ των οποίων σύστημα υποβοήθησης της ορατότητας προς τα πίσω, ενεργό σύστημα φρεναρίσματος σε έκτακτη ανάγκη, σύστημα αποτροπής ταλάντωσης του ρυμουλκούμενου, προσαρμοζόμενο Cruize Control και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.

Η γκάμα των κινητήρων είναι ιδιαίτερα πλούσια και για κάθε επαγγελματική ανάγκη, σε βενζίνη και diesel. Υπάρχουν οι κινητήρες 1.3 TCe, 1.5 Blue dCi, που συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ή με 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (EDC), καθώς και δύο εκδόσεις κινητήρων Ecoleader, που επιτυγχάνουν μέση κατανάλωση 4,8 λτ./100χλμ. (diesel) και 6,1 λτ./100χλμ. (βενζίνη).

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Kangoo Van E-Tech το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2022 και έρχεται να φέρει το Renault Kangoo σε μία νέα εποχή κυριαρχίας και στις ημέρες της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Renault Kangoo (+video)
Παρουσίαση των νέων Renault Kangoo και Express
Έρχεται το νέο Renault Kangoo