Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Clio: Το μεγάλο και premium “μικρό”

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio: Το μεγάλο και premium “μικρό”

Renault 2021-1

Renault Clio: Το μεγάλο και premium “μικρό”

Renault 2021-1

Γεμάτο στιλ και όμορφες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και με πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο σε κινητήρες και συστήματα διασύνδεσης, το νέο Renault Clio διαθέτει ένα σαλόνι κορυφαίας ποιότητας και με ανέσεις που ανταποκρίνονται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Advertisement
Advertisement

Η τεράστια επιτυχία του νέου Renault Clio σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές έχει να κάνει με μία σειρά παραγόντων και χαρακτηριστικών που αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την πρόταση της Renault στην κατηγορία ως την κορυφαία ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές.

Η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση με το γεμάτο στιλ και μοντέρνες γραμμές αμάξωμα είναι το πρώτο και πιο χαρακτηριστικό δυνατό στοιχείο του Clio. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι τεχνολογίες με τις οποίες εφοδιάζει η γαλλική εταιρία το μικρό της μοντέλο, είτε αυτές αφορούν τους ιδιαίτερα εξελιγμένους κινητήρες και τα υβριδικά συστήματα είτε τις τεχνολογίες για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Εκεί όμως που το νέο Renault Clio δεν έχει πραγματικά αντίπαλο είναι στην εικόνα της καμπίνας του. Η Renault δημιούργησε ένα μοναδικής ποιότητας περιβάλλον με εξαιρετική ποιότητα και άψογη συναρμογή, προσθέτοντας παράλληλα την εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων και την απόλυτη πρακτικότητα για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Το ψηφιακό περιβάλλον τονίζεται από τον high-tech πίνακα οργάνων ο οποίος ενσωματώνει τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού. Χρησιμοποιεί μία οθόνη 7 ιντσών η οποία είναι πλήρως διαμορφώσιμη και ιδιαίτερα ευανάγνωστη έτσι ώστε να προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός μπροστά στο οπτικό του πεδίο.

Για την ηχητική απόλαυση των επιβατών η Renault συνεργάστηκε με την γνωστή BOSE για την δημιουργία ενός μοναδικού σε απόδοση ηχοσυστήματος, με 8 ηχεία και ένα subwoofer, έτσι ώστε να προσφέρεται μία κορυφαία ηχητική εμπειρία.

Advertisement

Στην κεντρική οθόνη παρέχεται η δυνατότητα επιλογής των τριών προγραμμάτων οδήγησης του συστήματος Multi-Sense το οποίο μάλιστα δίνει στον οδηγό και την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικούς φωτισμούς του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Advertisement

Η είσοδος και η έξοδος στο αυτοκίνητο είναι πραγματικό παιχνιδάκι χάρη στην κάρτα hands free η οποία μπορεί να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει το Clio καθώς πλησιάζετε ή απομακρύνεστε από αυτό. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο και ηλεκτρικό χειρόφρενο που διευκολύνει στην καθημερινότητα του οδηγού, ασφαλίζοντας αυτόματα με το σβήσιμο του κινητήρα.

Στα μοναδικά στοιχεία του Renault Clio ξεχωρίζουν οι κορυφαίοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές. Ιδίως το τελευταίο με τα 391 λίτρα χωρητικότητας είναι στην κορυφή της κατηγορίας του, ενώ διαθέτει διπλό κάλυμμα στο πάτωμα ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει την διαμόρφωση του πορτ-μπαγκάζ. Παράλληλα η πλήρης αναδίπλωση των καθισμάτων δημιουργούν έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης που παρέχει την δυνατότητα για μεταφορά μεγάλων σε μήκος αντικειμένων.

Advertisement

Το νέο Renault Clio διαθέτει και ένα εξαιρετικό πακέτο τεχνολογιών ψηφιακής διασύνδεσης προσφέροντας ένα κορυφαίο σύστημα πολυμέσων το οποίο είναι ιδιαίτερα εύκολο στην χρήση χάρη και στην μεγάλη οθόνη των 9,3 ιντσών. Υπάρχει η τεχνολογία Easy Link το οποίο μπορεί να λειτουργήσει μέσω και συστήματος φωνητικών εντολών ενώ διαθέσιμα είναι τα Adroid Auto και Apple CarPlay.

To σύστημα Easy Link έχει την δυνατότητα Auto Update με λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης για διάστημα 3 ετών. Με την λειτουργία αυτή ο οδηγός έχει την δυνατότητα να διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση των χαρτών στο σύστημα Navigation έτσι ώστε να απολαμβάνει τα ταξίδια του με το λιγότερο δυνατό άγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio E-TECH: Με υβριδική τεχνολογία από την F1
Renault Clio: Mε την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech