Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Captur: Στιλ και ουσία για τον πρωταγωνιστή των Β-SUV

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Captur: Στιλ και ουσία για τον πρωταγωνιστή των Β-SUV

Renault 2021-1

Renault Captur: Στιλ και ουσία για τον πρωταγωνιστή των Β-SUV

Renault 2021-1

Η Renault διατηρεί την ηγετική της θέση στα μικρά μοντέλα, φέρνοντας με το Captur και στην κατηγορία των compact SUV ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από στιλ και ποιοτικά χαρακτηριστικά μοναδικά για αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο ατράνταχτα best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς, το Renault Captur συνεχίζει στην δεύτερη γενιά του να κατακτά νέους αγοραστές και σημαντικά μερίδια σε όλες τις χώρες

Και όχι χωρίς λόγο καθώς πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας του, όντας εντυπωσιακό και στιλάτο σε εμφάνιση, με κορυφαίους χώρους, πλούσιες τεχνολογικές παροχές και πανταχού παρούσα μία premium ποιοτική διάσταση από αυτή που χαρακτηρίζει όλα τα αυτοκίνητα της Renault ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες βραβεία και διακρίσεις, με πιο χαρακτηριστική τον τίτλο του πιο ασφαλούς αυτοκινήτου της κατηγορίας του στα τεστ πρόσκρουσης του ΕuroNCAP, το νέο Renault Captur μοιάζει η απόλυτη επιλογή για όποιον θέλει ένα πλήρες και αρκετά ψαγμένο compact SUV που να καλύπτει μία πληθώρα αναγκών και διαφορετικών δεδομένων.

Η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο καθοριστική, και η σχεδίαση του Captur κάνει τα πάντα για να κερδίσει το αισθητική κριτήριο του μέσου καταναλωτή της κατηγορίας, προσφέροντάς του ένα σικάτο και δυναμικό αυτοκίνητο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και έντονη προσωπικότητα.

Advertisement

Με μήκος που φθάνει στα 4,123 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,63 μέτρα, το Captur είναι ένα αυτοκίνητο που εκμεταλλεύεται ιδανικά τα δεδομένα της κατηγορίας του, παραμένοντας compact σε διαστάσεις στο αμάξωμα αλλά με τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Το Captur μπορεί να φιλοξενήσει με ικανοποιητική άνεση πέντε επιβάτες, χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις τόσο στα γόνατά τους όσο και πάνω από τα κεφάλια τους. Ο χώρος των αποσκευών είναι στα 536 λίτρα, τιμή μοναδική για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Παράλληλα μέσα στην καμπίνα υπάρχουν διάσπαρτοι χώροι για μικροαντικείμενα, με την συνολική τους χωρητικότητα να φθάνει στα 27 λίτρα.

Advertisement

Το σαλόνι έχει ένα πολύ ξεχωριστό και μοντέρνο ταμπλό με την οθόνη των 9,3 ιντσών σε κάθετο προσανατολισμό να κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, όντας μία από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του, θυμίζοντας έντονα ένα tablet το οποίο μάλιστα είναι στραμμένο προς τον οδηγό, αυξάνοντας έτσι την χρηστικότητα.

Εκτός από την μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που μπορεί να φθάσει έως και τις 10,25 ίντσες στις πλούσιες εκδόσεις, με πολλές δυνατότητες προβολής διάφορων πληροφοριών, μεταξύ αυτών και τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης.

Advertisement

Από τα στοιχεία που κάνουν το Captur να ξεχωρίζει είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, με τα εξαιρετικά σε εμφάνιση και υφή πλαστικά και τον πολύ όμορφο διάκοσμο στα καθίσματα και στο ταμπλό. Ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του Captur είναι και οι δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης, με πολλά χρώματα τόσο στο αμάξωμα όσο και κορυφαίες επιλογές στα υλικά και τους αποχρώσεις του σαλονιού.

Πέρα από την εμφάνιση και την σχεδίαση, το Captur έχει ένα ακόμα καθοριστικό χαρακτηριστικό που το κάνει τόσο δημοφιλές στις αγορές της Ευρώπης. Την μεγάλη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων, ικανή να καλύψει ανάγκες και απαιτήσεις μίας ευρείας αγοραστικής βάσης.

Η αρχική έκδοση είναι με τον κινητήρα 1.0 TCe 90, ο οποίος με χρήση turbo αποδίδει 91 ίππους και 160 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και είναι ιδιαίτερα οικονομικός με μέση κατανάλωση στα 5,9 λτ/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 130-141 γρ/χλμ.

H έκδοση 1.0 TCe 100 LPG εφοδιάζεται με τον ίδιο 3κύλινδρο κινητήρα των 999 κ.εκ. και συνδυάζεται με σύστημα διπλού καυσίμου, βενζίνης και υγραερίου. Χάρη στο διπλό καύσιμο εξασφαλίζει μοναδική αυτονομία ενώ σε ότι έχει να κάνει με την μέση κατανάλωση βενζίνης βρίσκεται στα 5,8 λτ./100 χλμ.

Πιο πάνω στην γκάμα βρίσκεται η έκδοση TCe 140 EDC Hybrid MHEV το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.333 κ.εκ. και ένα mild υβριδικό σύστημα. Η απόδοση φθάνει στους 140 ίππους και τα 260 Νm ροπής, ενώ η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 5,8 λτ/100 χλμ ενώ οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν από τα 131 γρ/χλμ.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση E-Tech Plug-In Hybrid. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας εξελιγμένος τετρακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική ισχύ στους 160 ίππους και ροπή στα 205 Nm. Η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 1,4 λτ/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 32-37 γρ/χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Captur: Ηγέτης στην ασφάλεια
30+ μέρες με το Renault Captur
Renault Captur PHEV: Αρίστευσε σε crash test (video)