Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Captur: Με την πιο πλούσια γκάμα κινητήρων

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Captur: Με την πιο πλούσια γκάμα κινητήρων

Renault 2021-1

Renault Captur: Με την πιο πλούσια γκάμα κινητήρων

Renault 2021-1

Με το Captur η Renault δεν αρκείται στην πολύ όμορφη εμφάνιση και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, αλλά προσθέτει και μία ιδιαίτερα πληθωρική γκάμα κινητήρων έτσι ώστε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς σύγχρονους καταναλωτές της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Στην πιο δημοφιλή και ανταγωνιστική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς, η Renault με το Captur έχει φέρει την απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση, ένα αυτοκίνητο που πέρα από τα βραβεία και τις διακρίσεις έχει κατακτήσει και τις καρδιές των καταναλωτών.

Όμορφο και δυναμικό, με design που κερδίζει τις εντυπώσεις, διακρίνεται και σε όλους τους επιμέρους τομείς. Είναι το πιο καλοφτιαγμένο και ποιοτικό της κατηγορίας του με έντονο το premium στοιχείο, διαθέτει κορυφαίο εξοπλισμό για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, έχει εξαιρετικούς χώρους και μοναδικές πρακτικές λύσεις και διατίθεται σε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων και κινητήρων για κάθε ανάγκη.

Advertisement
Advertisement

Ως προς τους κινητήρες, το Renault Captur είναι το αυτοκίνητο της κατηγορίας του με τις περισσότερες και πιο ικανές επιλογές, καθώς ο αγοραστής έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης, mild hybrid, LPG αλλά και Plug-in Hybrid.

Bασιζόμενο πάνω στη νέα και πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα CMF-Β της εταιρίας, το Captur είναι σε θέση να εφοδιαστεί με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η Renault τόσο στους κινητήρες όσο και στα ηλεκτρονικά συστήματα για τον έλεγχο και την υποβοήθηση της οδήγησης.

Advertisement

Στην βάση της γκάμας βρίσκεται ο κινητήρας 1.0 TCe 90, με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος με χρήση turbo αποδίδει 91 ίππους και 160 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και είναι ιδιαίτερα οικονομικός με μέση κατανάλωση στα 5,9 λτ/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 130-141 γρ/χλμ.

H έκδοση 1.0 TCe 100 LPG εφοδιάζεται με τον ίδιο 3κύλινδρο κινητήρα των 999 κ.εκ. και συνδυάζεται με σύστημα διπλού καυσίμου, βενζίνης και υγραερίου. Χάρη στο διπλό καύσιμο εξασφαλίζει μοναδική αυτονομία ενώ σε ότι έχει να κάνει με την μέση κατανάλωση βενζίνης βρίσκεται στα 5,8 λτ./100 χλμ. Ο συνδυασμός με το πιο φθηνό LPG κατεβάζει το μέσο λειτουργικό κόστος ενώ και η εργοστασιακή εγκατάσταση εγγυάται πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Advertisement

Πιο πάνω στην γκάμα βρίσκεται η έκδοση TCe 140 EDC Hybrid MHEV το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.333 κ.εκ. και ένα mild υβριδικό σύστημα. Η απόδοση φθάνει στους 140 ίππους και τα 260 Νm ροπής, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φθάνει στα 196 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 5,8 λτ/100 χλμ ενώ οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν από τα 131 γρ/χλμ.

Advertisement

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση E-Tech Plug-In Hybrid. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας εξελιγμένος τετρακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική ισχύ στους 160 ίππους και ροπή στα 205 Nm.

Η μπαταρία των 9,8 kWh και 400 V επιτρέπει στο Captur να διανύσει αποστάσεις έως και 50 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια ή έως και 65 χιλιόμετρα σε αστική χρήση. Η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 1,4 λτ/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 32-37 γρ/χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Captur: Ηγέτης στην ασφάλεια
30+ μέρες με το Renault Captur
Renault Captur PHEV: Αρίστευσε σε crash test (video)