Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Captur: Η σταθερή αξία στα σύγχρονα compact SUV

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Captur: Η σταθερή αξία στα σύγχρονα compact SUV

Renault 2021-1

Renault Captur: Η σταθερή αξία στα σύγχρονα compact SUV

Renault 2021-1

Kάποια αυτοκίνητα έχουν το χάρισμα να βρίσκουν μεμιάς την χρυσή τομή ανάμεσα στην κορυφαία απόδοση, το μοναδικό στιλ και την τεχνολογική υπεροχή, κερδίζοντας αμέσως την αγάπη του κοινού. Και το Renault Captur είναι μία από αυτές τις μοναδικές περιπτώσεις.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που η Renault αποφάσισε να μπει στην κατηγορία των compact SUV με το Captur πρώτης γενιάς, ήταν προφανές ότι η γαλλική εταιρία είχε πετύχει διάνα σε όλους τους στόχους της.

Και τώρα με την δεύτερη γενιά του, όχι μόνο εξελίσσει στον μέγιστο βαθμό το εξαιρετικό υλικό του προηγούμενου μοντέλου, αλλά το αναπτύσσει και σε τέτοιο βαθμό που είναι μάλλον δύσκολο να μην του αναγνωρίσεις ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο και πλήρες αυτοκίνητο αυτής της άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας.

Με κορυφαίο στιλ και μοναδική σχεδίαση στο αμάξωμα, με χώρους και πρακτικότητα για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, με εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά, με ποιότητα premium μοντέλου και με μία πλήρη γκάμα κινητήρων και σύγχρονων τεχνολογιών, το Renault Captur μοιάζει τόσο πλήρες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να του βρεις κάποιο αδύνατο σημείο.

Advertisement
Advertisement

Με πάνω από 1,5 εκατομμύριο πωλήσεις από το 2013 που παρουσιάστηκε, το Renault Captur συνεχίζει απτόητο την τεράστια εμπορική του επιτυχία, συλλέγοντας σημαντικά βραβεία σε όλο τον κόσμο και κερδίζοντας την διεθνή αναγνώριση, μεταξύ άλλων και για τις επιδόσεις του στην παθητική ασφάλεια και την κορυφαία βαθμολογία και τα ξεκάθαρα πέντε αστέρια που έχει πάρει στις δόκιμές πρόσκρουσης του ΕuroNCAP.

Το μοντέλο είναι αναβαθμισμένο χάρη στις εξαιρετικά μοντέρνες SUV αναλογίες του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον δυναμικό και αθλητικό του χαρακτήρα. Παραμένει επίσης ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο στις ανάγκες ενός σύγχρονου καταναλωτή, διαθέτοντας τεράστια ευρυχωρία για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και μία γενικότερη “αύρα” που παραπέμπει σε αυτοκίνητο ανώτερης και ακριβότερης κατηγορίας.

Advertisement

Παράλληλα διαθέτει ακολουθεί τους τρεις βασικούς πυλώνες της νέας πορείας της Renault. Είναι ηλεκτρικό, όντας το πρώτο υβριδικό Plug-in μοντέλο της εταιρίας, είναι δικτυωμένο με το εξαιρετικό σύστημα Renault Easy Connect και είναι αυτόνομο, όντας το πρωτοπόρο μοντέλο της κατηγορίας του σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Advertisement

Με μήκος στα 4,23 μέτρα, μεγάλο μεταξόνιο στα 2,63 μέτρα και τροχούς που φθάνουν έως και τις 18 ίντσες, το Captur είναι ένα B-SUV που επιβάλλεται και κυριαρχεί στον δρόμο. Η αισθητική του ανανέωση με την καινούργια μάσκα και τα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED έχουν προσδώσει ένα πιο δυναμικό και μοντέρνο στιλ στο αυτοκίνητο, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του.

Εξίσου προσεγμένο είναι και το σαλόνι, με κορυφαίας ποιότητας πλαστικά και προσεγμένο διάκοσμο. Στο ταμπλό ενσωματώνονται όλες οι τελευταίες τεχνολογίες, μεταξύ αυτών και οι οθόνες (έως 10,25’’) με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης στην κατηγορία. Υπάρχει μαλακή επένδυση σε όλες τις επιφάνειες του ταμπλό ενώ ιδιαίτερα άνετα είναι και τα καθίσματα.

Advertisement

Η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι στις 9,3 ίντσες και προσφέρει μία μεγάλη πληθώρα πληροφοριών για να κρατά ενήμερο τον οδηγό. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός, από 7 έως 10,25 ίντσες, με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και προσαρμογής των ενδείξεων ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Ολόκληρο το εσωτερικό βρίσκεται σε άλλη διάσταση σε ό,τι αφορά στους τομείς της άνεσης και της ποιότητας των υλικών που παραπέμπουν σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας. Υλικά κορυφαίας ποιότητας, μαλακή επένδυση σε ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό, τα πάνελ των θυρών, το πλαίσιο της κεντρικής κονσόλας, τις επενδύσεις των πολύ πιο ανατομικών καθισμάτων, καθώς και η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης των καθισμάτων, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το εσωτερικό του νέου μοντέλου ξεχωριστό.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία, καθώς χάρη στην ειδική σχεδίαση της πλάτης των εμπρός καθισμάτων, οι πίσω επιβάτες έχουν ιδιαίτερα μεγάλο “αέρα” εμπρός από τα πόδια αλλά και πάνω από τα κεφάλια τους. Το πορτ-μπαγκάζ μπορεί να φθάσει έως τα 536 λίτρα, χάρη στην δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος κατά 16 εκατοστά κατά τον εγκάρσιο άξονα, ενώ υπάρχει και διπλό πάτωμα ώστε να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων χώρων στο πορτ-μπαγκάζ.

Για τους πελάτης της η Renault έχει φροντίσει να παρέχει την δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ό,τι αφορά τους χρωματισμούς, προσφέροντας και πολλές διχρωμίες οι οποίες είναι οι πιο δημοφιλείς σε πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Υπάρχουν 11 χρώματα για το αμάξωμα και 5 επιλογές για την οροφή, 3 επιπλέον επιλογές για τις εμπρός και πίσω προστατευτικές ποδιές, ενώ και στο σαλόνι προσφέρονται 7 πακέτα διαφορετικής διαμόρφωσης έτσι ώστε να βρει ο κάθε ένας αγοραστής το αυτοκίνητο που ταιριάζει ακριβώς στις επιθυμίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG
Πόσο κοστίζει το ήπια υβριδικό Renault Captur στην Ελλάδα;
Renault Captur PHEV: Αρίστευσε σε crash test (video)