Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Arkana: Συναρπαστικό στιλ με κορυφαία πρακτικότητα

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana: Συναρπαστικό στιλ με κορυφαία πρακτικότητα

Renault 2021-1

Renault Arkana: Συναρπαστικό στιλ με κορυφαία πρακτικότητα

Renault 2021-1

Η Renault φέρνει έναν premium σχεδιαστικό αέρα στα προσιτά SUV, με το Arkana να διαθέτει ένα μοναδικό design το οποίο συνδυάζεται με κορυφαίους χώρους και ανέσεις για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζοντας την παράδοση της καινοτομίας και των πρωτοποριακών ιδεών, η Renault ταράζει για άλλη μια φορά τα νερά της πιο δημοφιλούς κατηγορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Με το νέο Arkana δημιουργεί ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο κουπέ crossover το οποίο συνδυάζει την κομψότητα ενός πολυτελούς κουπέ-σεντάν με την στιβαρότητα και τις εκτός ασφάλτου ικανότητες ενός SUV.

To νέο Arkana φέρνει για πρώτη φορά στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV την σπορτίφ κουπέ διάσταση, μία σχεδιαστική τάση που μέχρι τώρα συναντούσαμε σε πολύ ακριβότερες κατηγορίες. Και στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες ενός πιο μοντέρνου αγοραστικού κοινού το οποίο πέρα από τις πιο “ψαγμένες” αισθητικές αναζητήσεις θέλει να έχει στα χέρια του και ένα αυτοκίνητο που είναι εξίσου πρακτικό και άνετο για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό “Arcanum” που σημαίνει “μυστικό”, μία λέξη που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει κάποιο γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Και όντως έτσι είναι για τα δεδομένα της κατηγορίας των C-SUV, καθώς το Arkana ξεφεύγει από τις παραδοσιακές “γραμμές” των ανταγωνιστών του και προτείνει ένα νέο και πολύ καινοτόμο σχήμα.

Advertisement
Advertisement

Η μοναδικής κομψότητας αισθητική του τονίζεται από την ψηλή γραμμή των ώμων του αμαξώματος και κυρίως από το πολύ όμορφο τελείωμα της πίσω πόρτας, με την έντονη κλίση της οροφής να τονίζει τον σπορτίφ-κουπέ χαρακτήρα του Arkana. Δυναμικό και αθλητικό το σχήμα του Arkana εντυπωσιάζει με τις αναλογίες του ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίζει την SUV πλευρά του χαρακτήρα του χάρη στα 20 εκατοστά απόστασης από το έδαφος.

Εκφράζοντας μία νέα εποχή στα σύγχρονα C-SUV, το Arkana διαθέτει δεκάδες μικρές λεπτομέρειες που τονίζουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητά του. Για παράδειγμα η εντυπωσιακή μάσκα με το νέο σήμα της Renault και τις διακοσμήσεις χρωμίου, σε συνδυασμό με τα full LED φωτιστικά σώματα, δημιουργούν ένα ξεχωριστό στιλ με δυναμικές γραμμές και στιβαρή παρουσία στον δρόμο.

Advertisement

Με μήκος στα 4,568 μέτρα, ύψος στα 1,571 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,72 μέτρα, και σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς, το Arkana είναι ένα αυτοκίνητο που επιβάλλεται με την παρουσία του στον δρόμο και κερδίζει τις εντυπώσεις με την σχεδιαστική του ευρηματικότητα και το κύρος που Arkana  αποπνέει.

Advertisement

Όμως η Renault δεν μένει απλά στην εντυπωσιακή σχεδίαση αλλά φροντίζει ώστε το Arkana να είναι ένα αυτοκίνητο πρακτικό, με χώρους και ανέσεις για πέντε επιβάτες, και με όλο το σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο που κάνει εύκολη την καθημερινότητα μαζί του.

Πλούσιο σε ψηφιακές παροχές, με δύο οθόνες, μία στον πίνακα οργάνων έως και 10,2 ιντσών και μία στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων (7 ή 9,2 ιντσών), προσφέρει μία πληθωρική γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων που συμβάλλουν στην κορυφαία διασύνδεση αλλά και στην εξασφάλιση μοναδικών ικανοτήτων υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement

Το εξαιρετικής ποιότητας σαλόνι χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τα κορυφαία σε υφή και συναρμογή υλικά που χρησιμοποιούνται, αλλά και από μία σειρά από πρακτικές λύσεις με δεκάδες αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα και εξαιρετική ευρυχωρία τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

Ως προς το τελευταίο είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο υπάρχει αρκετός χώρος εμπρός από τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ η κουπέ σχεδίαση δεν επηρεάζει καθόλου τον “αέρα” πάνω από τα κεφάλια τους, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που έχουν κάνει στην Renault ώστε το στιλ να συνδυάζεται με την ουσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους έως 211 χιλιοστά χώρο για τα γόνατά τους, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία τους. Επίσης τα 305 χιλιοστά για τα πόδια είναι και αυτός τιμή κορυφαία για τα δεδομένα των μικρομεσαίων SUV ενώ η απόσταση των 860 mm είναι αξιοσημείωτη για μοντέλο με σπορ χαρακτήρα.

Εξαιρετικός είναι και ο χώρος αποσκευών στα 513 λίτρα (480 λίτρα στην υβριδική έκδοση Ε-ΤECH Hybrid το οποίο διαθέτει κιτ εξοπλισμού).

Αξιοσημείωτη είναι και η πρακτικότητα του χώρου αποσκευών, ο οποίος διαθέτει υπερυψωμένο δάπεδο το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις, και μπορεί να τοποθετηθεί στη χαμηλή θέση αυξάνοντας τη χωρητικότητα ή στην πιο πάνω θέση για να φιλοξενήσει πιο ογκώδεις αποσκευές.

Σε αυτήν τη διαμόρφωση, το πίσω κάθισμα μπορεί να αναδιπλωθεί ασύμμετρα (2/3 – 1/3) ώστε να αποκαλυφθεί ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο φόρτωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι coupe γραμμές του νέου Renault Arkana (video)
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Renault Arkana: To νέο coupe SUV που εντυπωσιάζει