Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Dacia Duster: Το sucess story των σύγχρονων SUV

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Duster: Το sucess story των σύγχρονων SUV

Renault 2021-1

Dacia Duster: Το sucess story των σύγχρονων SUV

Renault 2021-1

Mε το Duster η Dacia κατάφερε να δημιουργήσει ένα ικανό και πρακτικό SUV διατηρώντας το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής, κάτι που το έχει κάνει μία απίστευτη επιτυχία σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Και δικαιολογημένα.

Advertisement
Advertisement

Όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η Dacia παρουσίαζε το Duster της πρώτης γενιάς κανείς δεν περίμενε την τεράστια αποδοχή που θα τύγχανε το SUV της ρουμάνικης εταιρίας. Κάτω από την καθοδήγηση της “μαμάς” Renault, η Dacia είχε καταφέρει να βρει φλέβα χρυσού, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά το οποίο δεν ξέφευγε από την βασική λογική της εταιρίας για χαμηλή τιμή.

Στα χρόνια που κύλησαν μέχρι τις ημέρες μας, το Duster κατάφερε να γίνει αποδεκτό σε μία σειρά από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας απίστευτη επιτυχία και πάνω από 1,9 εκατ. πωλήσεις. Μάλιστα το Duster ήταν στην πρώτη θέση των πωλήσεων της κατηγορίας του σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά το 2019.

Advertisement
Advertisement

Στη νέα του γενιά παραμένει το αυθεντικό “εργαλείο”, το SUV που μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους έδαφος, με την τετρακίνητη έκδοση να αποτελεί μία πραγματικά μοναδική περίπτωση για όποιον θέλει ένα γνήσιο SUV χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά χρήματα.

Παράλληλα διαθέτει μία πληθώρα εκδόσεων σε ότι αφορά τους κινητήρες, μεταξύ των οποίων και έκδοση με LPG το οποίο προσφέρεται με δωρεάν την εγκατάσταση από το εργοστάσιο.

Στη νέα του γενιά, το Duster είναι πολύ πιο μοντέρνο σε design και χάρη στις αλλαγές που έχουν γίνει είναι και πιο αεροδυναμικό με αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Στο εμπρός μέρος ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική “γλώσσα” της Dacia, με τα φωτιστικά σώματα να ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας σχήματος Υ . Αξίζει να σημειωθεί ότι το Duster είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που υιοθετεί φώτα τεχνολογίας LED για καλύτερο φωτισμό.

Advertisement

Στο σαλόνι έχει γίνει μία σημαντική προσπάθεια για βελτίωση της άνεσης και της ποιότητας των πλαστικών. Διαθέτει νέες ταπετσαρίες, νέα προσκέφαλα και μία ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με φαρδύ, συρόμενο υποβραχιόνιο.

Advertisement

Προσφέρει δύο νέα συστήματα πολυμέσων, με νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 8” και ενισχυμένες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης και επικοινωνίας. Περιλαμβάνει επίσης και το σύστημα 4×4 Monitor – για τις εκδόσεις 4WD – που περιλαμβάνει υψόμετρο, κλισιόμετρο και πυξίδα.

Εκτός από τις αισθητικές και ποιοτικές αναβαθμίσεις, το Duster παραμένει ένα από τα πιο ικανά σύγχρονα SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η απόσταση των 217 χιλιοστών από το έδαφος είναι μία σαφής ένδειξη για τις προθέσεις του, ενώ και οι πολύ καλές off road γωνίες του επιτρέπουν να κινείται εκεί που άλλα σύγχρονα SUV θα έχουν προ πολλού σταματήσει.

Advertisement

Στις εκτός δρόμου κορυφαίες ικανότητές του βοηθούν και τα νέα ελαστικά της έκδοσης 4×4 τα οποία έχουν ειδική σχεδίαση για off road αποστολές και καθιστούν περιττή την χρήση χειμερινών ελαστικών.

Το νέο Duster εξοπλίζεται με μία πλήρη γκάμα κινητήρων, προδιαγραφών Euro 6D Full. Πιο συγκεκριμένα:
• Diesel: 1.5 Blue dCi 115 (2WD ή 4WD), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων
• Βενζίνης:
1.0 TCe 90 (2WD), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.
1.3 TCe 150 (2WD), που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, EDC, 6 σχέσεων
• 1.0 TCe 100 LPG (2WD), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Εκτός από τα μηχανικά κιβώτια, το νέο Duster εφοδιάζεται και με επιλογή σε αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC έξι σχέσεων, το οποίο κάνει πιο άνετη και ευχάριστη την οδήγηση, διατηρώντας την κατανάλωση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα επίπεδα του χειροκίνητου.

Εκτός από το ιδιαίτερα μελετημένο μηχανολογικό του υπόβαθρο, το νέο Duster εφοδιάζεται με μία πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Ανάμεσά τους είναι η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου, η Υποβοήθηση Στάθμευσης, η Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα, το Hill Descent, η Πολλαπλή Κάμερα και πολλά ακόμα.

Το νέο Dacia Duster προσφέρεται με δώρο το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, οπότε οι τιμές των εκδόσεων με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG) εξισώνονται με αυτές των αντίστοιχων εκδόσεων με απλό κινητήρα βενζίνης. Επιπλέον, το νέο Dacia Duster πλαισιώνεται από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (video)
Νέο Dacia Duster: Στιλ με ουσία
Νέο Dacia Duster: Αυθεντικό SUV με κορυφαίες πωλήσεις