Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC – Ράλι Σουηδίας: Τρίο… Polo (video)

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC – Ράλι Σουηδίας: Τρίο… Polo (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC – Ράλι Σουηδίας: Τρίο… Polo (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σε παράσταση για έναν κατασκευαστή έχει εξελιχθεί έως τώρα το Ράλι Σουηδίας, δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά τις πρώτες επτά ειδικές διαδρομές, τα Polo R WRC κάνουν κατάληψη στις τρεις πρώτες θέσεις, σε ένα ιδανικό ξεκίνημα για τη Volkswagen Motorsport. Καθοριστικός παράγοντας, ο ήπιος καιρός που συνεπάγεται λιγότερο του αναμενομένου χιόνι στις ειδικές διαδρομές, περισσότερο χώμα άρα και μεγαλύτερη φθορά στα ελαστικά.

Μέχρι τώρα, Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen μάχονται στην κορυφή, με τον νεαρό Νορβηγό να ξεκινά τη μέρα έχοντας βραχεία κεφαλή. Ωστόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε μετά την πρώτη ειδική της ημέρας τα ηνία τα οποία και κράτησε στο πρώτο loop. Δεν μπορούσε όμως να ξεφύγει από τον teammate του, που προσωρινά, στην έκτη ειδική, τοποθέτησε εκ νέου το όνομα του στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Επέλεξε όμως να προφυλάξει ελαστικά για τις ειδικές της Παρασκευής, φόρεσε χρησιμοποιημένο σετ στην τελευταία ΕΔ του δεύτερου σκέλους και το φινάλε αυτού τον βρίσκει 5.8sec πίσω από τον Ogier.

Advertisement
Advertisement

Στα 12.2 sec είναι το τρίτο VW, του Jari-Matti Latvala, που έχει βρει έναν απρόσμενο βραχνά στο πρόσωπο του Ott Tanak! Ο 26χρονος Εσθονός  που επέστρεψε στη δράση με την M-Sport, πάει «σανίδα» με το Fiesta WRC, πήρε μία ειδική διαδρομή, προσωρινά εκτόπισε τον Latvala αλλά τελικά έκλεισε την ημέρα 2.6sec πίσω του.

Ίδιο χρόνο έχουν ο Mads Ostberg με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC και ο Mikko Hirvonen με το Fiesta RS WRC της M-Sport ενώ ακολουθούν τα δύο εργοστασιακά Hyundai i20 WRC. Προσεκτικός (μετά κι από την έξοδο του στο shakedown) είναι ο δέκατος Kris Meeke με το δεύτερο εργοστασιακό DS3, όπως άλλωστε και ο ενδέκατος γενικής, πρώην αστέρας της F1, Robert Kubica, με το προετοιμασμένο από την M-Sport, Fiesta WRC της Lotos.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το 2ο σκέλος:

1. Sebastien Ogier VW 39m56.5s
2. Andreas Mikkelsen VW +5.8s
3. Jari-Matti Latvala VW +12.2s
4. Ott Tanak M-Sport Ford +14.8s
5. Mads Ostberg Citroen +22.5s
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +22.5s
7. Thierry Neuville Hyundai +32.0s
8. Juho Hanninen Hyundai +42.0s
9. Pontus Tidemand M-Sport Ford +44.6s
10. Kris Meeke Citroen +46.6s

 

Advertisement

 

Κερδισμένες ειδικές: Mikkelsen 3, Ogier 3, Tanak 1
Πρωτοπορία: Mikkelsen ΕΔ 1, Ogier ΕΔ 2-5, Mikkelsen ΕΔ6, Ogier ΕΔ7

Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της υπέρ-ειδικής που έγινε στο Κάρλσταντ το βράδυ της Τετάρτης, όσο και των έξι ειδικών διαδρομών της Πέμπτης. Με άλματα, άφθονη πλαγιολίσθηση, γρήγορα περάσματα αλλά και εντυπωσιακά πλάνα σε slow motion!

Το τρίτο σκέλος του Ράλι Σουηδίας περιλαμβάνει εννέα ειδικές διαδρομές.