Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Συνεχίζει για ένα ακόμα χρόνο ο Ogier

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Συνεχίζει για ένα ακόμα χρόνο ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Συνεχίζει για ένα ακόμα χρόνο ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί να είχε προαναγγείλει πως πιθανότατα η παρούσα θα ήταν η τελευταία του σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ο Sebastien Ogier αποφάσισε να συνεχίσει και το 2021!

Advertisement
Advertisement

Ο έξι φορές πρωταθλητής του WRC, που στις 3-6 Δεκεμβρίου και το Ράλι Μόντσα, θα διεκδικήσει τον έβδομο τίτλο του, υπέγραψε νέο, μονοθετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Toyota Gazoo Racing.

Απόφαση που επηρεάστηκε από τις ιδιαιτερότητες του 2020, αφού λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19 η φετινή σεζόν αποδείχθηκε… κουτσουρεμένη.

«Είχαμε μία μικρή σε εύρος σεζόν, με μόνο λίγα ράλι αλλά αρκετά για να δω πως πραγματικά απολάμβανα τη συνεργασία με αυτή την ομάδα, την οδήγηση αυτού του αυτοκινήτου. Δεν ήταν στα πλάνα μου να συνεχίσω αλλά αυτή η χρονιά αποδείχθηκε ιδιαίτερη για όλους στον πλανήτη. Όπως οι περισσότεροι, είχα την ευκαιρία να περάσω χρόνο σπίτι φέτος, δεν ήταν αυτό που θα περίμενα για την τελευταία σεζόν της καριέρας μου. Όλα αυτά, σίγουρα επηρέασαν την απόφασή μου σχετικά με την αποχώρηση από την ενεργό δράση. Το πλάνο πλέον είναι να συνεχίσω να πιέζω για το καλύτερο το 2021 και ελπίζω να έχουμε μία καλύτερη, μία φυσιολογική σεζόν και να προσπαθήσω να διεκδικήσω έναν τελευταίο τίτλο», είπε ο Γάλλος.

Advertisement
Advertisement

Ο Ogier μετακόμισε φέτος στην ιαπωνική ομάδα, έχει μία νίκη (στο Μεξικό) και πάει στο φινάλε της σεζόν όντας 14 πόντους πίσω από τον teammate του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Elfyn Evans.

Οι δυο τους, μαζί με τον Kalle Rovanperä θα αποτελέσουν ξανά την τριπλέτα πλήρους εμπλοκής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τον Takamoto Katsuta να οδηγεί το Yaris σε επιλεγμένα ράλι.

ogier-sardegna20-b1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!

Advertisement

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!