Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Πρώτος στη… λάσπη ο Ogier

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Πρώτος στη… λάσπη ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Πρώτος στη… λάσπη ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Η βροχή γέμισε τις σκληρές χωμάτινες ειδικές του Ράλι Σαρδηνίας με λάσπη, δίνοντας χαοτικό χαρακτήρα στο πρώτο σκέλος του έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μπορεί να κέρδισε μόνο μία από τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας, όμως ο Sebastien Ogier έκλεισε το σκέλος με προβάδισμα 18.9 δευτερολέπτων, με τον μεγάλο του αντίπαλο και πρωτοπόρο πλέον στη βαθμολογία, Thierry Neuville να τον ακολουθεί.

Αμφότεροι αναμενόταν να χάσουν έδαφος βγαίνοντας πρώτοι στο δρόμο, να όμως που η ασυνήθιστη κακοκαιρία για το μεσογειακό νησί, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους. Κι αυτό παρότι αμφότεροι είχαν κάνει προσεκτικό ξεκίνημα.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν δύσκολη μέρα και ειδικά το πρωί, δεν ήθελα να ρισκάρω. Η πρώτη απογευματινή ειδική ήταν δύσκολη αλλά κατάφερα να κερδίσω πολύ έδαφος», είπε ο οδηγός της M-Sport που υποσχέθηκε να οδηγήσει κι αύριο γρήγορα το Ford Fiesta WRC.

Όσο για τον Neuville, έδειξε να ρισκάρει περισσότερο, έκλεισε άλλωστε την ημέρα με αρκετά πληγωμένο το i20 coupe WRC. Βέβαια οι όποιες ζημιές δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ατυχία του teammate του στη http://www.newsauto.gr/tag/hyundai-motorsport/, Andreas Mikkelsen, που παρότι εκκίνησε εντυπωσιακά την ημέρα κερδίζοντας τις δύο πρώτες ειδικές, προδόθηκε από το σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου του.

Tanak-sardinia18-rbpool-a640tall

Advertisement

Εκτός μάχης τέθηκε και ο περυσινός νικητής Ott Tanak, που μετά από μία ανώμαλη προσγείωση κατέστρεψε το ψυγείο του κινητήρα του Toyota Yaris WRC. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον teammate του, Jari-Matti Latvala, που ανέβασε ρυθμό στην τελευταία ειδική και είναι τρίτος, 37.2 sec από την κορυφή.

Τέταρτος είναι ένας ακόμα οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, ο Esapekka Lappi, που παρά το κλατάρισμα που είχε το πρωί, παρέμεινε κοντά στους πρώτους.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta 1hr 35min 56.9sec
2. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 18.9sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 37.2sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 41.6sec
5. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 58.3sec
6. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 1min 01.5sec

Το σκέλος του Σαββάτου είναι και το μεγαλύτερο του Ράλι Σαρδηνίας, με συνολικά 146.14 αγωνιστικά χιλιόμετρα, που περιλαμβάνουν δύο πανομοιότυπα loop που ενδιάμεσα έχουν μία μικρή υπέρ-ειδική.

paddon-sardinia18-rbpool-a640

Advertisement