Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Restart με την Εσθονία νέα είσοδο στο καλεντάρι!

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Restart με την Εσθονία νέα είσοδο στο καλεντάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Restart με την Εσθονία νέα είσοδο στο καλεντάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Εσθονία θα γίνει η 33η κατά σειρά χώρα που από το 1973 και τη θέσπιση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, θα έχει θέση στο επίσημο καλεντάρι!

Advertisement
Advertisement

Η πατρίδα του παγκόσμιου πρωταθλητή Ott Tanak είχε φιλοξενήσει πέρυσι ένα promo show και τώρα, βρήκε την ευκαιρία λόγω της ρευστότητας της κατάστασης λόγω του κορωνοϊού και τις ματαιώσεις αγώνων, να βρει μία θέση στο πρόγραμμα.

Ο αγώνας ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Jüri Ratas και του WRC Promoter Oliver Ciesla και θα είναι ο πρώτος της… επιστροφής στην κανονικότητα, αφού θα διεξαχθεί στις 4-6 Σεπτεμβρίου.

Θα έχει περιορισμένο format, με το shakedown και την τελετή εκκίνησης την Παρασκευή, με δύο αγωνιστικά σκέλη να ακολουθούν το Σαββατοκύριακο. Το κέντρο του αγώνα θα είναι στο Τάρτου, με το σέρβις παρκ στο Εθνικό Μουσείο της Εσθονίας.

Advertisement
Advertisement

Πάμε όμως να δούμε πως διαμορφώνεται συνολικά το καλεντάρι. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα Ράλι Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικό. Μετά την Εσθονία θα έχουμε στις 24-27 Σεπτεμβρίου τη σκληρή δοκιμασία του Ράλι Τουρκίας.

Στις 15-18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το ασφάλτινο Ράλι Γερμανίας ενώ το Ράλι Ιταλίας Σαρδηνίας τοποθετήθηκε εκ νέου στο καλεντάρι, θα διεξαχθεί 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου. Η σεζόν αναμένεται να κλείσει στις 19-22 Νοεμβρίου με το Ράλι Ιαπωνίας.

Το Ράλι Αργεντινής ματαιώθηκε ενώ δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες περαιτέρω αλλαγές, ειδικά αν προκύψει πρόβλημα με κάποιο ράλι λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Το WRC είναι σε προχωρημένες επαφές για ένταξη στο πρόγραμμα του Ypres Rally στο Βέλγιο (με πιθανότερη ημερομηνία: 2-4 Οκτωβρίου) αλλά και με την Κροατία.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ η χώρα μας ευελπιστεί να μπει κι αυτή στο σωστό δρόμο, για ενδεχόμενη επιστροφή της στο WRC.

Ogier-Mex20-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
MotoGP: Στο χειρουργείο ο Dovizioso!

Νέο καλεντάρι και νέος αγώνας για το Rallycross

Elfyn Evans, το αουτσάιντερ για τον τίτλο του WRC (video)

Advertisement