Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Μεγάλη μάχη Neuville-Ogier

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Τουρκίας: Μεγάλη μάχη Neuville-Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Μεγάλη μάχη Neuville-Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Τι κι αν ως οι δύο οδηγοί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ήταν αναγκασμένοι να «σκάβουν» τις σκληρές ειδικές βγαίνοντας πρώτοι σε αυτές; Οι Thierry Neuville και Sebastien Ogier επιβεβαίωσαν πως φέτος είναι μάχη για δύο ο τίτλος, κλείνοντας το πρώτο σκέλος του Ράλι Τουρκίας στις θέσεις ένα και δύο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μάλιστα, τους δύο μεγάλους μονομάχους του τίτλου τους χωρίζουν μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου! Ο Neuville ήταν εξ αρχής στο Top6 της κατάταξης και κερδίζοντας δύο από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας, πέρασε στην τελική δοκιμασία πρώτος της γενικής.

Από την πλευρά του ο Ogier ξεκίνησε πιο μαζεμένα αλλά κι αυτός έπαιξε φουλ επίθεση και στο τέλος βρέθηκε μία ανάσα πίσω από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου. Τρίτος έμεινε ο Andreas Mikkelsen που παρότι πήρε τα ηνία στην τρίτη ειδική της ημέρας και φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, προδόθηκε από τα φθαρμένα του ελαστικά και έχασε έδαφος στα τελευταία χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Τέταρτος, άλλα 13 δευτερόλεπτα πιο πίσω είναι ο Jari-Matti Latvala, με το πρώτο Toyota Yaris, έχοντας προβλήματα πρόσφυσης. Το ίδιο και ο teammate του και νικητής των δύο προηγούμενων ράλι, Ott Tanak. Πάντως ο Εσθονός καλείται να αντεπιτεθεί, αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του να είναι κι αυτός στο τέλος στη μάχη για το θρόνο.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 1hr 52min 28.2sec
2. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 0.3sec
3. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 2.6sec
4. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 16.3sec
5. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris + 31.9sec
6. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 35.1sec

ostberg-turkey18-rbpool-a640tall

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop τριών ειδικών διαδρομών, με service ανάμεσά τους. Τα πληρώματα θα καλύψουν συνολικά 130.62 αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε δρόμους λιγότερο σκληρούς από εκείνους της Παρασκευής.