Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Πάλι αφεντικό ο Ogier

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Πάλι αφεντικό ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Πάλι αφεντικό ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Καθοδόν για την τέταρτη νίκη του σε επτά ράλι βρίσκεται ο Σεμπαστιέν Οζιέ! Ο οδηγός της Volkswagen Motorsport ήταν κυρίαρχος στη πρώτη ημέρα δράσης του Ράλι Σαρδηνίας και απολαμβάνει υγιές προβάδισμα. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κέρδισε τρεις ειδικές διαδρομές και ουσιαστικά ελέγχει τον αγώνα, εκμεταλλευόμενος και την ατυχία του teammate του, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο νικητής του Ράλι Ακρόπολις που είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο και στην κατατακτήρια ειδική, είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη με το καλημέρα.

Στην εναρκτήρια ειδική του ράλι στην Ιταλία, είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό που του κόστισε δύο λεπτά. Στη συνέχεια πείσμωσε, κέρδισε τρεις ειδικές διαδρομές, έχει καλύτερο ρυθμό απ’ όλους αλλά προς το παρόν, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της γενικής.

Πίσω από το Polo R WRC του Οζιέ αλλά στα 46.6 δευτερόλεπτα, βρίσκεται ο Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό Citroens DS3 WRC. Ο Φινλανδός δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει το ρυθμό των VW και απειλείται άμεσα από το Fiesta RS WRC του Τιερί Νεβίλ!

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος οδηγός της M-Sport που στην Ελλάδα είχε ανέβει στο βάθρο, ακολουθεί κατά πόδας τον Χίρβονεν, με τη μεταξύ τους διαφορά μόλις στα 3.1 δευτερόλεπτα! Μάλιστα ο Νεβίλ είναι ο μόνος οδηγός της βρετανικής ομάδας που παραμένει γερά στο παιχνίδι.

Το δυναμικό ξεκίνημα του Ευγένι Νοβίκοφ (ήταν τρίτος) για μία ακόμα φορά δεν είχε συνέχεια αφού στη δεύτερη ειδική διαδρομή βγήκε εκτός δρόμου ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο teammate του, Μαντς Όστμπεργκ. Ο Νορβηγός ήταν στη τέταρτη θέση της γενικής, όταν στο ξεκίνημα της τελευταίας ειδικής της ημέρας, διέλυσε κι αυτός το Fiesta του.

Advertisement

Έτσι τέταρτος έχει περάσει ο Ντάνι Σόρντο της Citroen, ακολουθούν τα Polo με τον Λάτβαλα και τον Αντρέας Μίκελσεν, δύο σταθεροί συμμετέχοντες με ιδιωτικές ομάδες, οι Μάρτιν Πρόκοπ και Μικάλ Κοσιούτσκο και ο ταλαντούχος Έλφυν Έβανς με ένα ακόμα Fiesta της M-Sport.

Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που παράλληλα προηγείται και στην κατηγορία WRC2.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1.  Οζιέ  VW            1h40m47.3s
2.  Χίρβονεν       Citroen          + 46.6s
3.  Νεβίλ              M-Sport Ford     + 49.7s
4.  Σόρντο            Citroen        + 1m19.4s
5.  Λάτβαλα       VW             + 1m44.0s
6.  Μίκελσεν      VW             + 1m55.4s
7.  Πρόκοπ          Czech Ford     + 4m50.4s
8.  Κοσιούτσκο  Lotos Ford     + 6m25.6s
9.  Έβανς              M-Sport Ford   + 6m34.5s
10.  Κούμπιτσα  PH Citroen    + 8m35.3s

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 3, Λάτβαλα 3, Νεβίλ 2
Πρωτοπορία: ΕΔ 1-8 Οζιέ
Το Ράλι Σαρδηνίας συνεχίζεται με τη διεξαγωγή οκτώ ειδικών διαδρομών.

Advertisement