Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νοκ-άουτ ο Tanak, προηγείται ο Evans (video)

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νοκ-άουτ ο Tanak, προηγείται ο Evans (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νοκ-άουτ ο Tanak, προηγείται ο Evans (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία συναρπαστική ημέρα στην Πορτογαλία, με την πρωτιά της γενικής κατάταξης του τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι να αλλάζει πάλι χέρια!

Advertisement
Advertisement

O Elfyn Evans κέρδισε δύο από τις απογευματινές ειδικές και είναι αυτός που προηγείται μπαίνοντας στο τελευταίο σκέλος της μάχης στην Ιβηρική, αφού στην προτελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας, ο Ott Tanak εγκατέλειψε!

Ο Εσθονός είχε τα ηνία στο τέλος του πρώτου σκέλους και ήταν το «αφεντικό» του Σαββάτου. Πήρε και τις τρεις ειδικές του πρωινού loop, πήρε μία απογευματινή που ήταν η νίκη #250 σε ειδική του WRC και στην προτελευταία δοκιμασία της ημέρας… τα έχασε όλα!

Advertisement
Advertisement

Ενώ είχε ανοίξει διαφορά 22 δευτερολέπτων, το δεύτερο πέρασμα από τη μήκους σχεδόν 38 χιλιομέτρων ΕΔ “Amarante” εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Ενώ ήταν ταχύτερος στα split, η πίσω δεξιά ανάρτηση παρέδωσε πνεύμα, αναγκάζοντάς τον να ακινητοποιήσει το Hyundai i20 Coupe WRC περίπου 4 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό.

Κακά μαντάτα για την Κορεάτικη ομάδα, που είχε νωρίτερα χάσει και τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος είχε επανεκκινήσει μετά την ατυχία της Παρασκευής, όμως όπως είπε, ήταν αδύνατο να οδηγήσει το i20, εγκατέλειψε λοιπόν οριστικά. Πλέον η Hyundai έχει στη μάχη μόνο τον Dani Sordo, που πήρε την τελευταία ειδική της ημέρας και είναι πλέον 10 δευτερόλεπτα μακριά από το Yaris WRC του Evans.

sordo-portugal21-hyundai-a1000x600

Advertisement

Οι δυο τους αναμένεται να δώσουν μάχη μέχρι τέλους, την ώρα που όλα δείχνουν πως στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου θα έχουμε έναν οδηγό της Toyota. Βλέπετε, ακολουθούν τα Yaris των Sebastien Ogier και Takamoto Katsuta, που είναι ένα λεπτό μακριά αλλά περισσότερα από τρία λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε τον Ιάπωνα αλλά ένα λάθος τον ανάγκασε να καλύψει εκ νέου χαμένο έδαφος.

Ακολουθούν τα δύο Ford Fiesta της M-Sport με τους Adrien Fourmaux και Gus Greensmith – αμφότεροι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το γκάζι του αγωνιστικού τους. Εκτός μάχης τέθηκε στην ΕΔ14 ο Kalle Rovanpera, που δεν κατάφερε να πάρει καν εκκίνηση με το Yaris WRC.

Advertisement

ogier-portugal21-a1000x600

Αναλυτικά η κατάταξη του δεύτερου σκέλους:
1. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris 3hr 07min 09.1sec
2. D Sordo / B Rozada ESP Hyundai i20 +10.7sec
3. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +1min 04.2sec
4. T Katsuta / D Barritt GBR Toyota Yaris +1min 05.7sec
5. A Fourmaux / R Jamoul FRA Ford Fiesta +4min 21.8sec
6. G Greensmith / C Patterson GBR Ford Fiesta +4min 28.2sec

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 49.47 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ανάμεσά τους και δύο περάσματα από τη θρυλική Fafe, με το περιβόητο άλμα!

Advertisement

evans-portugal21-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
WRC: Ξεκίνησε δοκιμές με το υβριδικό Rally 1 η Hyundai!
European Le Mans Series: Μία «ρουκέτα» έθεσε εκτός μάχης το Λασκαράτο
Extreme E: Συνέχεια στο Dakar της Σενεγάλης