ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Κρατάει ο Tanak

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ουαλίας: Κρατάει ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Κρατάει ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μάχη για τρεις εξελίσσεται το Ράλι Ουαλίας, με τον Ott Tanak να κρατάει τα ηνία μετά το τέλος και του δεύτερου σκέλους.

Advertisement
Advertisement

Στις γεμάτες λάσπη ειδικές διαδρομές, όπου τα πληρώματα καλούνταν να τα βγάλουν πέρα και με την ομίχλη στην καρδιά του δάσους, ο Εσθονός όχι μόνο έμεινε στην κορυφή της γενικής κατάταξης αλλά κατάφερε και να διευρύνει το προβάδισμά του στα 11 δευτερόλεπτα!

Ήταν η πρώτη φορά από το βράδυ της Πέμπτης που ο πρώτος γενικής είχε προβάδισμα διψήφιου αριθμού δευτερολέπτων αν και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και με τις καιρικές προβλέψεις να μιλούν για βροχή και την Κυριακή, είναι σαφές πως όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή!

Ο οδηγός της Toyota πήρε μόνο μία από τις επτά ειδικές διαδρομές του σκέλους αλλά ήταν σταθερά ανάμεσα από τους ταχύτερους. Κι αυτό παρότι ο χτυπημένος προφυλακτήρας του Yaris WRC έφερνε τόσο θόρυβο στο εσωτερικό του, που ο Tanak δυσκολευόταν να ακούσει τις οδηγίες του συνοδηγού του, Martin Järveoja.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του είχαμε αλλαγή προσώπων, με τον Thierry Neuville να κερδίζει δύο ειδικές διαδρομές και να σκαρφαλώνει από την τέταρτη θέση, στη δεύτερη. Έτσι ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κρατάει ζωντανές τις ελπίδες του σε ότι αφορά στο κυνήγι του τίτλου.

Πίσω του, στα 6.3 δευτερόλεπτα, έχει τον Sebastien Ogier. Ο οδηγός της Citroen έστειλε το C3 WRC σε ένα ανάχωμα αλλά αυτό δεν του κόστισε πολύ σε χρόνο. Πάμε λοιπόν σε μονομαχία των τριών διεκδικητών του τίτλου στο φινάλε του Ράλι Ουαλίας, με την Power Stage σίγουρα να παίζει το ρόλο της.

Advertisement

Τέταρτος είναι ο Kris Meeke που παρότι έχει χάσει έδαφος έναντι των προαναφερθέντων, είναι σε θέση που χαρίζει στην Toyota πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου των κατασκευαστών.

Αναλυτικά η κατάταξη:
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:42:02.7
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +11.0
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +17.3
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +26.5
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +46.9
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +51.4
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +3:07.9
Tidemand / Floene (Ford Fiesta WRC) +4:59.6
Breen / Nagle (Hyundai i20 WRC) +9:16.0

Advertisement

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Ουαλίας περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 38.42 αγωνιστικά χιλιόμετρα.