Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Έκλεισε τη σεζόν με στιλ ο Ogier

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ουαλίας: Έκλεισε τη σεζόν με στιλ ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Έκλεισε τη σεζόν με στιλ ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Την όγδοη νίκη του σε δεκατρία ράλι φέτος πανηγύρισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής και για το 2014, Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Έχοντας απαλλαχθεί νωρίς από την πίεση του Jari-Matti Latvala και μπαίνοντας στην τελευταία ημέρα δράσης με προβάδισμα σχεδόν ενός λεπτού, ο οδηγός της Volkswagen Motorsport οδήγησε συντηρητικά. Δεν αύξησε τον αριθμό από… πρωτιές σε ειδικές ενώ το προβάδισμα του μειώθηκε κατά 40%. Δεν απειλήθηκε όμως και έτσι έκλεισε πανηγυρικά άλλη μία σεζόν.

Από την πλευρά του, ο Mikko Hirvonen έκλεινε μία ολόκληρη καριέρα αφού αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Γιόρτασε όμως το «αντίο» με μία από τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις του στο βάθρο, ήταν μάλιστα μόλις η δεύτερη φορά φέτος που τερμάτισε δεύτερος. Με αυτό το πλασάρισμα, ο οδηγός της M-Sport κατάφερε να κλείσει τη σεζόν και ως ο πρώτος… μετά τους οδηγούς της VW!

Advertisement
Advertisement

Όλα έδειχναν πως το βάθρο θα το συμπλήρωνε ο Kris Meeke αλλά για μία ακόμα φορά, ο εργοστασιακός οδηγός της Citroen τα χάλασε στο τέλος, με μία έξοδο το πρωί που πλήγωσε τα ελαστικά του. Ο πολύ αργός ρυθμός του στις τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές, τον έριξε από την τρίτη, στην έκτη θέση.

Τη θέση του στο βάθρο πήρε ο teammate του στη γαλλική ομάδα, Mads Ostberg, που μετά τις ατυχίες του Σαββάτου, αυτή τη φορά είχε μία ημέρα χωρίς προβλήματα. Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό βάθρο για τον Νορβηγό.

Advertisement

Ο Latvala «πάτησε γκάζι» την τελευταία ημέρα και κέρδισε τέσσερις ειδικές – μεταξύ των οποίων και η power stage. Στη γενική, αρκέστηκε στην όγδοη θέση την ώρα που απόντες από τους βαθμούς ήταν ο Andreas Mikkelsen με το Polo R WRC (που παρότι κέρδισε πέντε ειδικές, είχε μείνει πολύ πίσω μετά την εγκατάλειψη από το πρώτο σκέλος, στη μόλις δεύτερη ειδική) αλλά και ο Robert Kubica με το Fiesta WRC της M-Sport (αν και ήταν μόλις το δεύτερο φετινό του ράλι χωρίς ατύχημα).

Αναλυτικά η κατάταξη:

Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 3h03m08.2s
2 Mikko Hirvonen M-Sport Ltd Ford 37.6s
3 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m03.6s
4 Thierry Neuville Hyundai Motorsport Hyundai 1m14.9s
5 Elfyn Evans M-Sport Ltd Ford 1m24.3s
6 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m03.0s
7 Ott Tanak M-Sport Ltd Ford 2m29.7s
8 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 2m47.5s
9 Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford 3m43.3s
10 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 3m48.5s
Advertisement

 

Κερδισμένες ΕΔ: Latvala 9, Mikkelsen 5, Ogier 4, Ostberg 2, Solberg 1, Meeke 1, Hirvonen 1
Πρωτοπορία: Ogier 1-23

Advertisement

Τελική βαθμολογία: Ogier 267, Latvala 218, Mikkelsen 152, Hirvonen 126, Ostberg 108, Neuville 103, Meeke 92, Evans 81, Prokop 44, Sordo 40