Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Tanak άνοιξε τη σεζόν με φόρα (video)

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Tanak άνοιξε τη σεζόν με φόρα (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Tanak άνοιξε τη σεζόν με φόρα (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί πέρυσι να μην κατάφερε να υπερασπιστεί το θρόνο του αλλά δεν είναι διατεθειμένος να περιοριστεί ξανά σε ρόλο θεατή της μάχης του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τον Ott Tanak που ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν και το Ράλι Μόντε Κάρλο, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο και στις δύο ειδικές διαδρομές της Πέμπτης. Ο Εσθονός που στην περυσινή του επίσκεψη στις γαλλικές Άλπεις είχε ένα τρομακτικό ατύχημα από το οποίο ευτυχώς αυτός κι ο συνοδηγός του βγήκαν χωρίς γρατζουνιά, δεν έκανε λάθη.

Επικράτησε στην εναρκτήρια ΕΔ Saint-Disdier-Corps των 20.58 χιλιομέτρων αλλά και στη μήκους 20.78 χιλιομέτρων διαδρομή από το Saint-Maurice προς το Saint-Bonnet, παρότι ο κινητήρας του Hyundai i20 Coupe WRC έσβησε στην εκκίνηση.

tanak-monte21-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Έτσι έκλεισε την πρώτη ημέρα δράσης με προβάδισμα 3.3 δευτερολέπτων έναντι του Kalle Rovanperä της Toyota. Τρίτος είναι ένας ακόμα οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, ο Elfyn Evans, παρότι παραλίγο να πληρώσει ακριβά ένα λάθος σε μία γλιστερή στροφή της ΕΔ1.

Τη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Βέλγος Thierry Neuville που έχει νέο συνοδηγό αφού στο δεξί μπάκετ του i20 WRC κάθεται για πρώτη φορά ο Martijn Wydaeghe και ο πρωταθλητής Sébastien Ogier που αποφάσισε να μείνει μία ακόμα σεζόν στο τιμόνι του Yaris.

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Teemu Suninen που είχε μία άσχημη έξοδο, κατά την οποία κατέστρεψε στο Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Advertisement

Όσο για την ελληνική συμμετοχή, του Νικόλα Παυλίδη, το ξεκίνημα ήταν ελπιδοφόρο. Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Allan Harryman, εξοικειώθηκε γρήγορα με το νέο του «όπλο», το Peugeot 208 Rally4. Είναι 44ος γενικής ανάμεσα σε 76 πληρώματα ενώ από τα 20 της κατηγορίας του, έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση!

Το πλήρωμα της Step Racing προβάλλει το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σκοπός του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας.

pavlidis-monte21-a1000x600

Advertisement

Η κατάταξη:
1. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 24m17.5s
2. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +3.3s
3. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +8.5s
4. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 +16.0s
5. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +16.9s

Το σκέλος της Παρασκευής είναι το μεγαλύτερο του ράλι, αφού περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές δυτικά της Gap που απλώνονται σε σχεδόν 105 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ogier-Monte21-a1000x600

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αλλαγές στο καλεντάρι της F1, μέσα η Ίμολα

Θετικός στον Covid-19 o Lando Norris

Καταιγιστικές αλλαγές στην Alpine F1 Team