Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μεξικού: Το «έληξαν» πρόωρα λόγω κορωνοϊού

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μεξικού: Το «έληξαν» πρόωρα λόγω κορωνοϊού

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μεξικού: Το «έληξαν» πρόωρα λόγω κορωνοϊού

ΑΓΩΝΕΣ

Την έκτη του νίκη στο Ράλι Μεξικού πέτυχε ο Sebastien Ogier, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Sebastien Loeb.

Advertisement
Advertisement

Μία νίκη που ήρθε… νωρίς για τον Γάλλο αφού αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί πρόωρα ο τρίτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, λόγω των ταχέων εξελίξεων και διαρκώς αυξανόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο οδηγός της Toyota είχε ολοκληρώσει το σκέλος της Παρασκευής με προβάδισμα 13.2 δευτερολέπτων έναντι του Teemu Suninen της M-Sport, πήρε την πρώτη ειδική της ημέρας ανοίγοντας κι άλλο το προβάδισμά του κι έπειτα απλά το διαχειρίστηκε.

Στο τέλος του σκέλους (τελικά και του ράλι) ήταν 27.8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, κατακτώντας την πρώτη του νίκη ως οδηγός της Toyota Gazoo Racing. Μία νίκη που όμως δεν πανηγύρισε.

Advertisement
Advertisement

«Μία νίκη είναι πάντα νίκη αλλά αυτή έχει διαφορετική αίσθηση από τις υπόλοιπες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών», είπε ο Γάλλος που πέρασε πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πίσω του πλασαρίστηκε τελικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tanak. Έχοντας χάσει 40 δευτερόλεπτα το πρωί της Παρασκευής πληγώνοντας την πίσω ανάρτηση του Hyundai i20 Coupe WRC, o Εσθονός πήρε τρεις ειδικές και σκαρφάλωσε δεύτερος.

Advertisement

Ο Suninen ήταν άλλα δέκα δευτερόλεπτα πιο πίσω αλλά και πάλι χαρούμενος αφού το βάθρο στο Μεξικό δεν φάνταζε ρεαλιστικός στόχος πριν το ξεκίνημα του ράλι. Τέταρτος αλλά αρκετά μακριά ήταν ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans με Yaris WRC και πίσω του ο τρίτος της παρέας της ιαπωνικής ομάδας, ο Kalle Rovanpera.

Όσο για τον Thierry Neuville, επέστρεψε στη μάχη μετά το πρόβλημα στα ηλεκτρικά του i20 WRC, πήρε πέντε ειδικές διαδρομές αλλά δεν πρόλαβε να κερδίσει αρκετό έδαφος, έμεινε δέκατος-έκτος. Και φυσικά έχασε την ευκαιρία να μειώσει τις ζημιές στην Power Stage καθώς αυτή δεν έγινε.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2h47m47.6s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +27.8s
3 Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +37.9s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +1m13.4s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +2m20.5s
6 Pontus Tidemand/Patrik Barth (Škoda Fabia R5) +10m29.3s
7 Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Hyundai i20 R5) +12m27.0s
8 Marco Bulacia/Giovanni Bernacchini (Citroën C3 R5) +13m37.5s
9 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +13m56.5s
10 Ole Christian Veiby/Jonas Andersson (Hyundai i20 R5) +15m32.2s

Με το Ράλι Αργεντινής να έχει αναβληθεί, επόμενος σταθμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος -κορωνοϊού επιτρέποντος- θα είναι το Ράλι Πορτογαλίας στις 21-24 Μαΐου.

Advertisement