Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Δραματική νίκη για Ogier!

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Δραματική νίκη για Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Δραματική νίκη για Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας αποτέλεσε ίσως τη συναρπαστικότερη μονομαχία στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, με συνεχείς αλλαγές ισορροπιών και συναισθημάτων! Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Sebastien Ogier, που παρότι είχε πέσει μόλις όγδοος την Παρασκευή, ανέκαμψε και μπήκε πάλι για τα καλά στο παιχνίδι διεκδικήσεις του τίτλου!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της M-Sport επωφελήθηκε από την εγκατάλειψη του Ott Tanak στο δεύτερο σκέλος, είχε όμως άλλα δύο Toyota Yaris WRC να τον καταδιώκουν. Ειδικά ο Jari-Matti Latvala αποδείχθηκε… στενός κορσές για τον Γάλλο.

Ο Φινλανδός πέρασε μάλιστα στην κορυφή, έστω και με την ελάχιστη διαφορά των δύο δεκάτων του δευτερολέπτου, με δύο ειδικές να απομένουν. Εκεί όμως ο Ogier απάντησε, ανέκτησε τα ηνία και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Advertisement
Advertisement

Με την πέμπτη φετινή του νίκη και σε συνδυασμό με τους 4 βαθμούς της δεύτερης θέσης στην power stage, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πλησίασε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville στους 7 πόντους, με μόλις δύο γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ogier-GB18-rbpool-b640

Το βάθρο συμπλήρωσε ο τελικά ο Lappi, που έμεινε μακριά από αυτή την επική μονομαχία. Το πλασάρισμα των Yaris στις θέσεις 2 και 3, είχε ως αποτέλεσμα η Toyota να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας των κατασκευαστών, όντας 20 πόντους μπροστά από την Hyundai.

Advertisement

Τέταρτος τερμάτισε ο Craig Breen με το Citroen C3 WRC, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του ενώ όπως αναμενόταν, ο Neuville βρέθηκε στο φινάλε μπροστά από τα άλλα i20 των Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta 3hr 06min 12.5sec
2. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 10.6sec
3. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 35.1sec
4. C Breen / S Martin IRL Citroën C3 + 1min 10.4sec
5. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 1min 14.4sec
6. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 1min 15.9sec

Advertisement

Επόμενος γύρος, είναι το Ράλι Ισπανίας, στις 25-28 Οκτωβρίου.