Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Προηγείται ο Sordo

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Προηγείται ο Sordo

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Προηγείται ο Sordo

ΑΓΩΝΕΣ

Με αρωγό τη σειρά εμφάνισής του στις σκληρές ειδικές διαδρομές, ο Dani Sordo έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας στην κορυφή!

Advertisement
Advertisement

Το νησί της Μεσογείου φιλοξενεί τον έκτο από τους οκτώ τελικά γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, μιας και μερικές ώρες νωρίτερα ανακοινώθηκε η ένταξη σε αυτό, του Ράλι Μόντσα.

Ο Ισπανός που εναλλάσσεται πίσω από το τιμόνι του τρίτου Hyundai i20 WRC με τους Sebastien Loeb και Craig Breen, πήρε τα ηνία στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρωινού loop, κέρδισε τελικά τις 4 από τις 6 της ημέρας και έχει προβάδισμα 17.4 δευτερολέπτων.

Δεύτερος είναι ο Teemu Suninen, της M-Sport. Πήρε μία ειδική με το Ford Fiesta WRC και είχε το προβάδισμα στο ξεκίνημα του ράλι, έχοντας κι αυτός το πλεονέκτημα της σειρά εμφάνισης στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές αλλά και την εμπειρία του από αυτό το ράλι, καθώς το έχει κερδίσει στη WRC-2 και τη WRC-3.

Advertisement
Advertisement

Άλλα 18 δευτερόλεπτα πιο πίσω είναι το Hyundai του Thierry Neuville, που τρόμαξε στην ΕΔ5 όταν έσβησε ο κινητήρας του. Πήρε όμως και πάλι μπρος και συνέχισε κανονικά, μένοντας οριακά μπροστά από το Yaris WRC του Sebastien Ogier.

ogier-sardegna20-a1000x600

Οι διεκδικητές του τίτλου προσπάθησαν να ακολουθήσουν συντηρητική προσέγγιση στην πρώτη ημέρα δράσης, ειδικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans. Ο οδηγός της Toyota είναι πέμπτος, 51 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Κέρδισε πάντως μία ειδική.

Advertisement

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Ott Tanak που έχασε δύο λεπτά λόγω προβλήματος στην ανάρτηση του i20 WRC. Πίσω του είναι ο Kalle Rovanpera που είχε κι αυτός τεχνικά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Στις εγκαταλείψεις, ξεχωρίζουμε αυτές του Esapekka Lappi που προδόθηκε από τον κινητήρα του Ford Focus της M-Sport και του Takamoto Katsuta που έκανε πάλι τούμπες με το Yaris WRC. Αμφότεροι αναμένεται να επανεκκινήσουν το Σάββατο.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

To σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει άλλες έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 101.69 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης:
WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Ισοπαλία στο shakedown

Αρχίζει το IAME Series Greece 2020!

Ξύλο και σκηνές ντροπής στο Παγκόσμιο του karting (vids)