Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Ισοπαλία στο shakedown

Ελλάδα 18:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Ισοπαλία στο shakedown

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Ισοπαλία στο shakedown

ΑΓΩΝΕΣ

Ενδεικτικά της μάχης που αναμένουμε στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας, ήταν τα αποτελέσματα του shakedown του έκτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans με το Toyota Yaris και ο τρίτος στην κατάταξη, Ott Tanak, με το Hyundai i20 Coupe WRC σημείωσαν τον ίδιο χρόνο στο… ζέσταμα της μήκους 3.79 χιλιομέτρων διαδρομής «Olmedo».

Ο Εσθονός πέτυχε το 2.13.6 στο τρίτο του πέρασμα από τη διαδρομή, με τον Ουαλό να απαντά στο τέταρτο και τελευταίο! Τρίτος ήταν ο επίσης διεκδικητής του τίτλου, Sebastien Ogier, επίσης με Yaris WRC.

Ο άτυχος της ημέρας, ήταν ο τρίτος οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, Kalle Rovanpera, που ολοκλήρωσε ταχύτερα από όλους το πρώτο πέρασμα αλλά… το παράκανε και με το που πέρασε τον τερματισμό της διαδρομής βγήκε εκτός δρόμου. Τόσο αυτός, όσο και ο συνοδηγός του, Jonne Halttunen, δεν τραυματίστηκαν.

Advertisement
Advertisement

rovanpera-rally-italy2020-a1000x600

«Θα είναι ένα δύσκολο ράλι. Είχαμε περιορισμένη πρόσφυση αλλά η πρώτη αίσθηση είναι καλή», είπε ο Evans μετά το πέρας του shakedown. Έχει προβάδισμα 18 πόντων έναντι του Ogier και 27 έναντι των Tanak και Kalle Rovanpera. Κοινώς, είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ανησυχία για πιθανή ματαίωση του Ypres Rally, που αποτελεί το φινάλε της σεζόν. Βέβαια αντίστοιχες είναι οι πιθανότητες να δούμε ξαφνικά και μία όγδοη στάση στο καλεντάρι, με το Rally Monza. Όλα λοιπόν είναι στον αέρα και η μάχη στους σκληρούς δρόμους του νησιού της Μεσογείου αναμένεται συναρπαστική!

Advertisement

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι του shakedown:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

Η πορεία του Evans προς τη νίκη στο Ράλι Τουρκίας (video)

WRC Ράλι Τουρκίας: Δράμα Ogier, θρίαμβος Evans!

Advertisement