Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Έξι οδηγοί μάχονται για τη νίκη!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Έξι οδηγοί μάχονται για τη νίκη!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Έξι οδηγοί μάχονται για τη νίκη!

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη αποδεικνύεται το Ράλι Ισπανίας, δωδέκατος και προτελευταίος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το φινάλε του σκέλους του Σαββάτου βρήκε τον Jari-Matti Latvala στην κορυφή, αν και όλα είναι ανοιχτά!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μεγάλος άτυχος ήταν ο Ott Tanak που ήλπιζε σε μία νίκη με την οποία θα αναπτέρωνε τις όποιες ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου. Όμως το κλαταρισμένο εμπρός αριστερό ελαστικό του Toyota Yaris, του στέρησε 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα.

Όμως η Ιαπωνική ομάδα έχει έναν άλλο οδηγό της στην κορυφή, τον Latvala, που κέρδισε μία από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας και κατάφερε να «προσπεράσει» τον Dani Sordo της Hyundai (που έχασε κι άλλο έδαφος στην πορεία).

Advertisement
Advertisement

Πίσω του, σε απόσταση μικρότερη των πέντε δευτερολέπτων, είναι ο Sebastien Ogier! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε το ρίσκο να βάλει στο Ford Fiesta WRC ελαστικά για βρόχινο οδόστρωμα το απόγευμα, ρίσκο που του βγήκε. Έτσι ενώ ξεκίνησε το σκέλος έβδομος, το έκλεισε στη δεύτερη θέση!

To Top3 συμπληρώνει ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb, που φέτος επέστρεψε με περιορισμένο πρόγραμμα τριών συμμετοχών με τη Citroen. Παρότι είχε 6 χρόνια να πατήσει γκάζι σε βρεγμένη άσφαλτο με World Rally Car, βελτίωνε συνεχώς το ρυθμό του και είναι μόνο 3.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier!

loeb-spain18-rbpool-a640

Advertisement

Τέταρτος είναι ο Eflyn Evans με Ford Fiesta της M-Sport ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Thierry Neuville, με Hyundai i20 Coupe WRC – έχοντας σκαρφαλώσει από την ένατη θέση, κερδίζοντας δύο ειδικές. Όσο για τον Tanak, είναι πλέον όγδοος.

Η κατάταξη μετά το σκέλος toy Σαββάτου:
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 2:35:01.8
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +4.7
Loeb / Elena (Citroën C3 WRC) +8.0
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +9.8
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +12.7
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +16.5
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +46.5
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:00.7
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +1:37.9
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +2:07.3
Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop των δύο ειδικών, που απλώνονται σε 61.70 χιλιόμετρα.

Advertisement