Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αργεντινής: Ασφυκτική πίεση στον Evans

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Αργεντινής: Ασφυκτική πίεση στον Evans

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αργεντινής: Ασφυκτική πίεση στον Evans

ΑΓΩΝΕΣ

Δύο όψεις είχε το δεύτερο σκέλος του επεισοδιακού Ράλι Αργεντινής, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. O Elfyn Evans ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα, διευρύνοντας το προβάδισμά του αλλά στη συνέχεια έπαιξε άμυνα καθώς οι συνήθεις πρωταγωνιστές άρχισαν επική αντεπίθεση!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο Ουαλός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του σκέλους, ανεβάζοντας το προβάδισμά του άνω του λεπτού, όμως μετά τα πράγματα άλλαξαν. Είχε από ένα κλαταρισμένο ελαστικό στις ΕΔ11 και ΕΔ13, με αποτέλεσμα το προβάδισμά του να μειωθεί στα 44 δευτερόλεπτα.

Στο απογευματινό loop, είχε ένα τετ α κε και πρόβλημα αστάθειας του πίσω μέρους του DMACK Ford Fiesta WRC το οποίο προετοιμάζει η Μ-Sport, καθώς μετά από μία ανώμαλη προσγείωση, έχασε τον διαχύτη του! Στο τέλος της ημέρας, το προβάδισμά του είχε συρρικνωθεί στα 11.5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Σε ρόλο διώκτη είναι ο Thierry Neuville της Hyundai Motorsport. Ο Βέλγος είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό το πρωί ενώ στο μεσημεριανό σέρβις άλλαξε κιβώτιο και εμπρός διαφορικό στο Hyundai i20 Coupe WRC. Αυτές οι αλλαγές του έδωσαν ρυθμό και παίρνοντας τις δύο τελευταίες ειδικές της ημέρας, ασκεί πλέον ασφυκτική πίεση στον Evans.

neuville-argentina17-a640

Ακολουθεί το δίδυμο της M-Sport, με τον Ott Tanak να έχει τέλεια ημέρα και να «προσπερνάει» τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο Γάλλος είχε προβλήματα, έχασε τον έλεγχο περνώντας μέσα από ένα νερόλακκο και ειδικά το πρωί, δυσκολευόταν να διατηρήσει τον έλεγχο.

Advertisement

Από την εξίσωση αφαιρέθηκε ένα ακόμα Fiesta WRC, αυτό του Mads Ostberg, που αρχικά έχασε το διαχύτη του και στη συνέχεια εγκατέλειψε σπάζοντας την ανάρτηση με χτύπημα σε ένα βράχο στην προτελευταία ειδική.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του 2ου σκέλους:
1. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:53:45.7
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +11.5
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +26.8
4. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +49.9
5. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:24.6
6. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +4:26.7
7. Juho Hänninen / Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) +9:34.3
8. Lorenzo Bertelli / Simone Scattolin (Ford Fiesta WRC) +12:10.0
9. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +13:26.8
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +13:57.5

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος αποτελείται από τρεις εξαιρετικά απαιτητικές διαδρομές. Συνολικά 55.28 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με το διπλό πέρασμα από την Ελ Κόντορ να κλέβει την παράσταση.

Advertisement