Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Οι βαθμολογίες μετά τη Γερμανία

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Οι βαθμολογίες μετά τη Γερμανία

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Οι βαθμολογίες μετά τη Γερμανία

ΑΓΩΝΕΣ

Το χαοτικό Ράλι Γερμανίας έφερε και αλλαγές στη βαθμολογική κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ωστόσο αυτές δεν αφορούν στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι δύο μονομάχοι του τίτλου, Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala, έμειναν κολλημένοι στους βαθμούς που είχαν αφού αμφότεροι εγκατέλειψαν μετά από εξόδους (δείτε το ατύχημα του Γάλλου εδώ). Έτσι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έμεινε στους 187 πόντους, την ώρα που ο έτερος οδηγός της Volkswagen Motorsport έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει το μεγαλύτερο μέρος της μεταξύ τους διαφοράς, έμεινε στους 143.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο τρίτος εργοστασιακός οδηγός της γερμανικής εταιρείας, ο Andreas Mikkelsen, που με την τρίτη θέση στη Γερμανία, ανέβηκε στους 110 πόντους. Η φτωχή συγκομιδή του Mads Ostberg της Citroen δεν του στοίχησε ακόμα θέση, είναι τέταρτος στη βαθμολογία με 74 πόντους. Όμως πλέον έχει δύο οδηγούς σε απόσταση αναπνοής: στους 73 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος είναι ο μεγάλος θριαμβευτής της Γερμανίας, Thierry Neuville! Η παρθενική νίκη του Βέλγου στο ανέλπιστο 1-2 της Hyundai (διαβάστε περισσότερα εδώ) σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση στην powerstage, τον ανέβασαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας την οποία μοιράζεται με τον Mikko Hirvonen που τερμάτισε πέμπτος στον ένατο γύρο της σεζόν και πήρε και τον ένα βαθμό της τρίτης θέσης στην powerstage.

Κερδισμένη θέση και για τον teammate του στην M-Sport, Elfyn Evans, που ήταν τέταρτος στην τελική κατάταξη και νικητής στην powerstage. Πήρε 15 πόντους και ανέβηκε έβδομος, μπροστά από τον Kris Meeke της Citroen που ήταν τρεις ειδικές διαδρομές μακριά από τη νίκη αλλά έστειλε το DS3 σε τοίχο.