Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επίσημα στη Hyundai o Neuville

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Επίσημα στη Hyundai o Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επίσημα στη Hyundai o Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Δύο εβδομάδες μετά το σχετικό ρεπορτάζ στο NewsAuto που ήθελε τον Τιερί Νουβίλ να έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Hyundai Motorsport, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

O Βέλγος που φέτος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του με την ιδιωτική M-Sport και το Fiesta WRC, όντας τακτικός θαμώνας του βάθρου, επέλεξε τη Κορεάτικη ομάδα ως επόμενο σταθμό της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Παρότι είχε πρόταση πολυετούς ανανέωσης από την ομάδα του αλλά και από τη Citroen για να γυρίσει στις τάξεις της, ο 25χρονος επέλεξε να ξεκινήσει μία νέα περιπέτεια, κυνηγώντας τη κορυφή με μία νέα ομάδα! Το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών είναι πολυετές και «πακέτο» με τον Νουβίλ, η Hyundai στρατολόγησε και τον συνοδηγό του, Νικολά Γκιλσού, που θα τον καθοδηγεί στα 13 ράλι του 2014.

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την ανακοίνωση. Ο Τιερί έχει φανταστική σεζόν φέτος και εδραίωσε εαυτόν ως έναν εκ των καλύτερων νέων ταλέντων στο σπορ. Η ταχύτητα του, η ικανότητα του πίσω από το τιμόνι και η δυναμική του προσέγγιση, τον κατέστησαν ως ιδανικό πρώτο οδηγό για τη Hyundai», σχολίασε ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Μισέλ Ναντάν.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Νουβίλ σχολίασε: «Πιστεύω πως αυτή η ομάδα μου ταιριάζει, καθώς είναι μία νέα, ανερχόμενη και φιλόδοξη εργοστασιακή ομάδα με μακροπρόθεσμο στόχο τη κατάκτηση του τίτλου. Πάντα ήθελα να έχω ηγετικό ρόλο σε μία εργοστασιακή ομάδα. Έχω εντυπωσιαστεί από τις εγκαταστάσεις της αλλά και τη προσέγγιση που έχουν γύρω από το αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Ελπίζω οι δύο σεζόν εμπειρίας μου στο WRC, να βοηθήσουν την ομάδα σε μία ευελπιστώ αρμονική συνεργασία. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε επιτυχημένο κοινό μέλλον».

Ο Βέλγος έχει τρέξει σε 32 ράλι του WRC. Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν στην έβδομη θέση της βαθμολογίας ενώ φέτος βρίσκεται στη δεύτερη, καθώς μετρά τέσσερις δεύτερες θέσεις (Ιταλία, Φινλανδία, Γερμανία, Αυστραλία) και δύο τρίτες (Μεξικό, Ελλάδα).