Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επιστρέφει στην Ισπανία το 2025

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Επιστρέφει στην Ισπανία το 2025

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επιστρέφει στην Ισπανία το 2025

ΑΓΩΝΕΣ

Οι Κανάριες Νήσοι θα φιλοξενήσουν γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ το 2025 και το 2026, πράγμα που συνιστά την επιστροφή του WRC στην Ισπανία.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας στις Κανάριες Νήσους αποτελούσε από το 2016 σταθμό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC). Το ασφάλτινο Ράλλυ αναβαθμίζεται πλέον σε αγώνα του WRC, όπως συνέβη πρόσφατα με τα Ράλλυ Λετονίας και Πολωνίας.

Η Ισπανία ήταν ένας από τους παραδοσιακούς σταθμούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ από το 1991 όταν το Ράλλυ Καταλονίας μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα. Έκτοτε ο αγώνας της Καταλονίας διεξαγόταν ανελλιπώς ως γύρος του WRC έως και το 2022, με τις εξαιρέσεις των σεζόν του 1994 και του 2020.

Ωστόσο πέρσι η Ισπανία βγήκε από το πρόγραμμα, ενώ και φέτος δεν θα διεξαχθεί αγώνας εκεί. Χάρη στην εξαιρετική οργάνωση του Ραλλυ Gran Canaria στα πλαίσια του ERC, η Ισπανία βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στο πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Η επιστροφή αυτή έρχεται, μάλιστα, σε μία περίοδο που όλο και περισσότερες χώρες ερίζουν για μία θέση στο WRC. Σαουδική Αραβία, Ιρλανδία, Παραγουάη και Αργεντινή προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέση στο πρόγραμμα του 2025. Από την άλλη το WRC επιθυμεί να έχει αγώνα και στην Μέση Ανατολή από του χρόνου.

Επιπλέον και οι ΗΠΑ δείχνουν να επιθυμούν να φιλοξενήσουν αγώνα του WRC στο Τενεσί από το 2026. Η αύξηση των αγώνων ανά σεζόν μοιάζει αναπόφευκτη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αγώνες θα είναι τουλάχιστον 14 το 2025.