Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Έφυγε από την ζωή ο Hannu Mikkola

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Έφυγε από την ζωή ο Hannu Mikkola

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Έφυγε από την ζωή ο Hannu Mikkola

ΑΓΩΝΕΣ

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο Φινλανδός Hannu Mikkola.Ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής τη χρονιά του 1983 με Audi Quattro, ενώ έγινε γνωστός για τις πολλές νίκες του στο ράλλυ Φινλανδίας. Θλίψη έφερε στον κόσμο του WRC και γενικότερα του μηχανοκίνητου αθλητισμού η είδηση πως ο Hannu Mikkola έφυγε από τη ζωή.

Advertisement
Advertisement

O Mikkola γεννήθηκε το 1942 στη μικρή πόλη Joensuu της Φινλανδίας. Τα ράλλυ τον προσέλκυσαν από μικρή ηλικία και το 1963, 21 ετών, έλαβε μέρος σε τοπικό αγώνα με Volvo 444. Η πρώτη νίκη ήρθε το 1966 με Volvo 122 (ως επίσημος οδηγός της Volvo Φινλανδίας) ενώ η αρχή της διεθνούς καριέρας του Mikkola, έγινε το 1968. Την ίδια χρονιά, κατέκτησε με ίδιο αυτοκίνητο, την πρώτη από τις συνολικά 7 νίκες στο Ράλλυ 1000 Λίμνες, επιτυχίες που τον κάνουν πολυνίκη του αγώνα.

Ο Φινλανδός ήταν από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το οποίο μάλιστα κατέκτησε το 1983 σε ηλικία 41 ετών και έγινε ο γηραιότερος οδηγός που το έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα. Στην 20ετή καριέρα του κατέκτησε 18 νίκες και 44 podium, ενώ τερμάτισε ταχύτερος σε 668 ειδικές διαδρομές. Συνέδεσε το όνομα του με την Volvo, την Ford και το  θρυλικό Audi Quattro το οποίο οδήγησε ως το τέλος των θρυλικών Group B.

Το 2011 μάλιστα το όνομα του μπήκε στο hall of fame των Rally, ως αποτέλεσμα της λαμπρής πορείας του ως ένας από τους πιο θεαματικούς και γρήγορους οδηγούς στην ιστορία.

Advertisement
Advertisement