Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ο νόμος του Ogier (video)

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ο νόμος του Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ο νόμος του Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η πρώτη πραγματική ημέρα δράσης του Ράλι Σουηδίας, δεύτερου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ανήκε ολοκληρωτικά στον Σεμπαστιέν Οζιέ! Ο Γάλλος κέρδισε πέντε από τις επτά ειδικές της ημέρες, παίρνοντας με το καλημέρα τα ηνία από τον Σεμπαστιέν Λεμπ στη γενική κατάταξη, διευρύνοντας τη διαφορά του καθώς κυλούσε η μέρα. Έτσι στο τέλος του σκέλους, ο οδηγός της Volkswagen είχε προβάδισμα άνω του μισού λεπτού.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του όμως γίνεται… κόλαση! Ο Λεμπ (DS3 WRC) και ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Polo R WRC) μπορεί να μη κέρδισαν κάποια ειδική αλλά μάχονταν στα δέκατα, με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητής να κλείνει την ημέρα με ελάχιστο προβάδισμα – μόλις του 1.7 δευτερολέπτου.

Από κοντά τους και ο Μαντς Όστμπεργκ με το Fiesta WRC της Qatar M-Sport που κέρδισε μία ειδική και παρότι αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης του κινητήρα το πρωί, είναι μόλις 9 δευτερόλεπτα πίσω τους.

Ακολουθούν άλλα έξι Fiesta, αρχικά με τον Ρώσο Ευγένι Νοβίκοφ και τον πρωτοεμφανιζόμενο στο WRC, Πόντους Τίντεμαν, που εντυπωσιάζει – μαχόμενοι και αυτοί αφού τους χωρίζουν δέκα δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Έβδομος ο Χιούχο Χάνινεν που καταδιώκεται από τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ που στην υπέρ-ειδική με την οποία έκλεισε η δεύτερη ημέρα του αγώνα, μοιράστηκε τον καλύτερο χρόνο με τον εργοστασιακό οδηγό της Citroen, τον Μίκο Χίρβονεν, που βρίσκεται μόλις στην 32η θέση. Ένα λάθος στην εναρκτήρια διαδρομή της ημέρας, τον έφερε εκτός δρόμου και κόλλησε εκεί για 20 λεπτά!

Συνεχίζει όμως και ελπίζει να επιστρέψει στις βαθμολογούμενες θέσεις μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτές συμπληρώνουν προς το παρόν ο Χένινγκ Σόλμπεργκ που επιστρέφει στην ενεργό δράση και ο Μάρτιν Πρόκοπ.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την 8η ειδική:
1.  Οζιέ     VW                    1h16m00.1s
2.  Λεμπ      Citroen               + 31.4s
3.  Λάτβαλα  VW                    + 33.1s
4.  Όστμπεργκ        Qatar M-Sport Ford    + 42.3s
5.  Νόβικοφ      Qatar M-Sport Ford    + 1m11.7s
6.  Τίντεμαν     PTM Ford              + 1m22.1s
7.  Χάνινεν       Qatar M-Sport Ford    + 1m49.5s
8.  Νεβίλ    Qatar M-Sport Ford    + 2m00.2s
9.  Σόλμπεργκ Χ.     M-Sport Ford          + 3m25.3s
10.  Πρόκοπ       Czech Ford            + 4m43.3s
[nggallery id=1763]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)