Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Κρατάει ο Οζιέ (video)

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σουηδίας: Κρατάει ο Οζιέ (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Κρατάει ο Οζιέ (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Προβάδισμα σχεδόν μισού λεπτού διατηρεί ο Σεμπαστιέν Οζιέ μπαίνοντας στη τελευταία ημέρα μάχης στις χιονισμένες διαδρομές της Σουηδίας. Ο Γάλλος παραμένει το… αφεντικό του δεύτερου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, εντυπωσιάζοντας πίσω από το τιμόνι του Polo R WRC. Ο οδηγός της Volkswagen πρώτευσε σε τρεις από τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας και κατάφερε να αντισταθεί στη πρωινή αντεπίθεση του Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που υπενθυμίζουμε πως φέτος θα τρέξει μόνο σε 4 ράλι, ήταν ταχύτερος όλων σε τρεις ειδικές και μείωσε τη διαφορά από τον συμπατριώτη του μέχρι τα 25.2 δευτερόλεπτα – στην 13η ειδική. Στη συνέχεια αυτή αυξήθηκε πάλι, αν και λίγο, στα 26.9 δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικό της ανηλεούς κόντρας των δύο πρώην teammates, είναι πως στην ειδική Σάγκεν, σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο και μάλιστα κορυφαίο χρόνο!

Advertisement
Advertisement

Ασταθής ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, κέρδισε τη πρώτη του ειδική ως οδηγός της VW αλλά στη συνέχεια έχασε χρόνο, μαζί και την τρίτη θέση. Αυτή πλέον βρίσκεται στα χέρια του Μαντς Όστμπεργκ που μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω για λογαριασμό της Qatar M-Sport Ford.

Πίσω από τον Λάτβαλα ακολουθεί μία τριπλέτα των υποστηριζόμενων από το Qatar αυτοκινήτων της εταιρείας του Μάλκολμ Ουίλσον, με τους Ευγένι Νοβίκοφ, Τιερί Νεβίλ και Χιούχο Χάνινεν. Ο Βέλγος επωφελήθηκε από ένα λάθος του Φινλανδού στη τελευταία διαδρομή της ημέρας.

Όγδοος είναι ο  Χένινγκ Σόλμπεργκ, μπροστά από τον Μάρτιν Πρόκοπ (αμφότεροι με Fiesta WRC) ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνει ο Ντάνι Σόρντο που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και ουσιαστικά είναι πια σε απόσταση βολής από τον Πρόκοπ. Δύσκολα όμως θα φτάσει πιο ψηλά αν δεν υπάρξουν απρόοπτα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα χειρότερα για τον έτερο εργοστασιακό οδηγό της Citroen, τον Μίκο Χίρβονεν, που συνεχίζει τη προσπάθεια αντεπίθεσής του, σημείωσε μάλιστα τον καλύτερο χρόνο σε δύο ειδικές διαδρομές αλλά παραμένει καταποντισμένος, μόλις στην 21η θέση της γενικής κατάταξης, 18 λεπτά πίσω από τον Σόρντο.

Άδοξο φινάλε είχε η προσπάθεια του Πόντους Τίντεμαν που ενώ εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του στο WRC, τέθηκε εκτός μάχης με πρόβλημα στον κινητήρα του Fiesta WRC.[nggallery id=1768]

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ16:
1.  Οζιέ     VW                  2h18m22.8s
2.  Λεμπ      Citroen                + 26.9s
3.  Όστμπεργκ        Qatar M-Sport Ford     + 57.7s
4.  Λάτβαλα  VW                   + 1m03.8s
5.  Νόβικοφ      Qatar M-Sport Ford   + 1m43.5s
6.  Νεβίλ    Qatar M-Sport Ford   + 3m16.2s
7.  Χάνινεν       Qatar M-Sport Ford   + 4m10.5s
8.  Σόλμπεργκ     M-Sport Ford         + 5m16.7s
9.  Πρόκοπ       Czech Ford           + 7m56.1s
10.  Σόρντο          Citroen              + 8m31.9s

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές διαδρομές: Οζιέ 8, Λεμπ 4, Χίρβονεν 2, Όστμπεργκ 1, Λάτβαλα 1
Πρωτοπορία: Ε.Δ. 1 Λεμπ, Ε.Δ. 2-16 Οζιέ

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του αγώνα, περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)