Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Αγχώθηκε αλλά κέρδισε ο Ogier

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Αγχώθηκε αλλά κέρδισε ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Αγχώθηκε αλλά κέρδισε ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το τρίτο σκέλος του Ράλι Πορτογαλίας, με τον Σεμπαστιέν Οζιέ να ξεπερνά τα τεχνικά προβλήματα και να πανηγυρίζει την τρίτη νίκη του σε τέσσερα ράλι! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Τα Polo R WRC είχαν υγιές προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού στο τέλος της δεύτερης ημέρας του ράλι της ιβηρικής χερσονήσου. Τους Οζιέ και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα χώριζαν 34 δευτερόλεπτα και ο τρίτος Μίκο Χίρβονεν ήταν άλλα τόσα πιο πίσω.

Κι ενώ περιμέναμε να βάλουν αυτόματο πιλότοι τα Volkswagen, με το καλημέρα, ήρθαν τα προβλήματα! Η δωδέκατη ειδική διαδρομή περιελάμβανε άφθονο δράμα αφού αμφότεροι αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα! Ο Γάλλος με τον συμπλέκτη και ο Φινλανδός με το ημιαξόνιο του Polo, με αποτέλεσμα να έχει κίνηση μόνο σε δύο τροχούς!

Κι αν ο Οζιέ είχε τη τύχη τα προβλήματα να ξεπεραστούν, ο Λάτβαλα συνέχισε να ταλαιπωρείται. Ενώ έχασε από την ΕΔ12 τη δεύτερη θέση στη γενική, στη συνέχεια έχασε κι άλλο χρόνο, όχι όμως και τη θέση στο βάθρο αφού η διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν πολύ μεγάλη.

Advertisement
Advertisement

Τελικά ο Οζιέ όχι μόνο κέρδισε (τη γρίπη και τους αντιπάλους του) αλλά πήρε τη μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή, παίρνοντας και τους τρεις βαθμούς για τη πρώτη θέση στη τεράστια (53km) power stage! Ο Χίρβονεν τελικά έμεινε με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC ένα λεπτό πίσω και… τρία μπροστά από τον ταλαιπωρημένο Λάτβαλα.

Ακολούθησαν τα Fiesta WRC της M-Sport με τον Ρώσο Ευγένι Νοβίκοφ και τον Νάσερ Αλ-Ατίγια από το Κατάρ. Η αντεπίθεση του Αντρέας Μίκελσεν που οδηγούσε το τρίτο Polo R τον έφερε στην έκτη θέση (αλλά σχεδόν 10 λεπτά πίσω από τη κορυφή), με τους Μάρτιν Πρόκοπ και Μαντς Όστμπεργκ να κερδίζουν θέσεις.

Ειδικά ο Νορβηγός που είχε εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος και επέστρεψε στο δεύτερο χάρη στο Rally2 αλλά με χρονική ποινή 15 λεπτών, κέρδισε τριες ειδικές και με τελική διαφορά 15 λεπτά και 43 δεύτερα από τον πρώτο, απέδειξε πως αν δεν είχε κάνει εκείνο το λάθος στην ΕΔ3, θα ήταν στο βάθρο.

Advertisement

Πρώτος στη κατηγορία WRC2 και δέκατος γενικής ο 22χρονος Φινλανδός Εσαπεκα Λάπι με Skoda.

Με τις τρεις συνεχόμενες νίκες, ο Οζιέ απολαμβάνει προβάδισμα 44 βαθμών (31 από τον Σεμπαστιέν Λεμπ αλλά ο Γάλλος θα τρέξει μόνο σε ένα ακόμα ράλι) και ήδη έχει κερδίσει δικαιωματικά τον ρόλο του φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του Ράλι Πορτογαλίας:
1.  Οζιέ     VW                 4h07m38.7s
2.  Χίρβονεν      Citroen               + 58.2s
3.  Λάτβαλα  VW                  + 4m04.5s
4.  Νοβίκοφ      M-Sport Ford        + 5m27.7s
5.  Αλ-Ατίγια   M-Sport Ford        + 7m43.5s
6.  Μίκελσεν   VW                  + 9m39.8s
7.  Πρόκοπ       Czech Ford         + 15m04.2s
8.  Όστμπεργκ        M-Sport Ford       + 15m43.6s
9.  Αλ-Κασίμι   Citroen            + 15m56.9s
10.  Λάπι      Skoda              + 16m21.0s

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 6, Όστμπεγκ 4, Λάτβαλα/Σόρντο 2, Χίρβονεν 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1 Οζιέ, ΕΔ2 Όστμπεργκ, ΕΔ3-15 Οζιέ

Βαθμολογία οδηγών: Οζιέ 74, Λεμπ 43, Χίρβονεν 30, Σόρντο 27, Όστμπεργκ 26, Νεβίλ 25, Λάτβαλα 15, Πρόκοπ 14, Μπουφιέ 10, Αλ Ατίγια 10, Χάνινεν 8, Άτκινσον 8, Μπλοκ 6

Advertisement

Βαθμολογία κατασκευαστών: Citroen Total Abu Dhabi WRT 87, Volkswagen Motorsport 81, Qatar M-Sport WRC 37, Qatar WRT 35

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι το Ράλι Αργεντινής, που λαμβάνει χώρα 1-4 Μαΐου.
[nggallery id=2385]