Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικό: Άπιαστος Ogier (video)

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μεξικό: Άπιαστος Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικό: Άπιαστος Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ήταν αγκαλιά με τη νίκη και δεν ήταν αποφασισμένος να την αφήσει. Ο λόγος για τον Σεμπαστιέν Οζιέ που παρά τη τρομάρα που πήρε μετά το φινάλε της πρώτης (γιγάντιας σε μήκος) ειδικής του τελευταίου σκέλους του Ράλι Μεξικό, όταν και αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα σένσορα του Polo R WRC, κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη! Δεν ήταν μόνο η επιτυχία αλλά όσα αντιπροσωπεύει αυτή καθώς η Volkswagen έχει πλέον δείξει πως μπορεί να διεκδικεί και φυσικά να παίρνει νίκες, τόσο στο χιόνι όσο και στο χώμα. Είναι λοιπόν ρεαλιστική η κυριαρχία που διαφαίνεται να αποκτά ο Οζιέ καθώς με τον Σεμπαστιέν Λεμπ να επιμένει στο περιορισμένο πρόγραμμα μόλις τεσσάρων ράλι, ο πάλαι ποτέ teammate του φαντάζει ανίκητος!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος πρώτευσε σε 16 από τις 23 ειδικές διαδρομές του σκληρού αγώνα της Κεντρικής Αμερικής, ανάμεσα τους και η Power Stage που του εξασφάλισε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Όσο για τη τελική διαφορά των 3μιση λεπτών, δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω σχολιασμό.

Ο Μίκο Χίρβονεν κατάφερε να τερματίσει τελικά δεύτερος, αποτέλεσμα που τον έφερε στη τρίτη  θέση της βαθμολογίας, 44 πόντους πίσω από τον Οζιέ. Η ζωή του εργοστασιακού οδηγού της Citroen έγινε πιο εύκολη όταν ο διώκτης του, Τιερί Νεβίλ, έβγαλε στην εναρκτήρια ειδική της τελευταίας ημέρας το Fiesta του προσωρινά εκτός δρόμου. Αυτό αποτέλεσε καμπανάκι για τον νεαρό οδηγό της M-Sport που δεν πήρε άλλα ρίσκα και έφτασε με ασφάλεια στον τερματισμό. Ήταν η παρθενική παρουσία στο βάθρο για τον ταλαντούχο Βέλγο.

Η τέταρτη θέση του Ντάνι Σόρντο κράτησε τη Citroen στη κορυφή της βαθμολογίας των κατασκευαστών, ενώ ακολούθησε ο Νάσερ Αλ-Ατίγια με το Fiesta της M-Sport. Έκτος ο Κρις Άτκινσον σε μία πετυχημένη επιστροφή (στη θέση του Καλίντ Αλ Κασίμι) στο WRC. Ο Αυστραλός ανέκαμψε μετά τη ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης του DS3, κάθε μέρα κέρδιζε θέσεις και το ίδιο έκανε και τη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Ίδια αλληλουχία εκπροσώπων ομάδων, με τους Ντάνι Σόρντο και Νάσερ Αλ-Ατίγια να ακολουθούν στη κατάταξη, χωρίς να απειλούν ή να απειλούνται. Αντίθετα γίνεται μάχη για την έκτη θέση, με τον Κρις Άτκινσον που επιστρέφει στη δράση με ένα DS3 WRC της Abu Dhabi Citroen, να έχει βρει ρυθμό. Ο Αυστραλός πέρασε τον Μπενίτο Γκέρα και πλέον απειλεί τον Κεν Μπλοκ.

Παρότι έμεινε 20 δευτερόλεπτα πίσω από το «καγκουρό», ο δαιμόνιος Κεν Μπλοκ ήταν άκρως ικανοποιημένος από την έβδομη θέση αφού ήταν η καλύτερη της καριέρας του στο θεσμό. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνουν τα Fiesta WRC των Μάρτιν Πρόκοπ και Ευγένι Νοβίκοφ, με τον Ρώσο να ανακάμπτει επίσης μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την ECU του αυτοκινήτου του το πρωί της Παρασκευής.

Όσο για τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το δεύτερο εργοστασιακό Polo,  επανεκκίνησε χάρη στο σύστημα Rally 2 αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από τη δέκατη-έκτη θέση, 37 λεπτά πίσω από τις βαθμολογούμενες θέσεις. Τουλάχιστον, τερματίζοντας τρίτος στη power stage, έφυγε από το Μεξικό με ένα πόντο. Ωστόσο, ενώ μετά από τρία ράλι ο ομόσταβλός του είναι ήδη μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αυτός είναι μόλις στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.
[nggallery id=2073]
Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Ράλι Μεξικού:
1.  Σεμπαστιέν Οζιέ     Volkswagen         4h30m27.0s
2.  Μίκο Χίρβονεν      Citroen             + 3m28.9s
3.  Τιερί Νεβίλ    M-Sport Ford        + 4m23.8s
4.  Ντάνι Σόρντο          Citroen             + 6m06.7s
5.  Νάσερ Αλ-Ατίγια   M-Sport Ford        + 8m34.5s
6.  Κρις Άτκινσον      Abu Dhabi Citroen  + 11m28.0s
7.  Κεν Μπλοκ           Hoonigan Ford      + 11m48.3s
8.  Μπενίτο Γκέρα       CRT Citroen        + 12m49.8s
9.  Μάρτιν Πρόκοπ       Czech Ford         + 14m29.0s
10.  Ευγένι Νοβίκοφ      M-Sport Ford       + 17m15.3s

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές διαδρομές: Οζιέ 16, Όστμπεργκ 4, Χίρβονεν 2, Νεβίλ 1
Πρωτοπορία: Ε.Δ. 1 Νεβίλ, Ε.Δ. 2-23 Οζιέ

Η  βαθμολογία των οδηγών: Οζιέ 74, Λεμπ 43, Χίρβονεν 30, Σόρντο 27, Όστμπεργκ 26, Νεβίλ 25, Λάτβαλα 15, Πρόκοπ 14, Μπουφιέ 10, Αλ-Ατίγια 10

Advertisement

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: Citroen Total Abu Dhabi WRT 87, Volkswagen Motorsport 81, Qatar M-Sport WRC 37, Qatar WRT 35, Abu Dhabi Citroen Total WRC 25, Jipocar Chech National Team 14, Lotοs WRC Team 12

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ράλι Πορτογαλίας, στις 11-14 Απριλίου.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement