Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Δυνατό ξεκίνημα VW (video)

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Δυνατό ξεκίνημα VW (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Δυνατό ξεκίνημα VW (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Volkswagen Motorsport στο Ράλι Αργεντινής, πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Εκμεταλλευόμενος τις αναβαθμίσεις στο Polo R WRC, που έφεραν τη διαδικασία πέδησης πιο κοντά στα μέτρα του, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα σημείωσε τον ταχύτερο χρόνος τη κατατακτήρια ειδική διαδρομή, που του επέτρεψε και να επιλέξει τη σειρά εμφάνισής του στις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους.

Ο 28χρονος Φινλανδός αποφάσισε παρά το ενδεχόμενο βροχής, να βγει στο δρόμο τελευταίος εκ των World Rally Cars στην εναρκτήρια υπέρ-ειδική της Villa Carlos Paz. Εκεί ήταν όμως τέταρτος, με τη κορυφή να ανήκει στο συνήθη ύποπτο και teammate του Λάτβαλα στη VW, τον Σεμπαστιέν Οζιέ.

Υπό το βλέμμα 60.000 θεατών που κατέκλυσαν τη μήκους 6 χιλιομέτρων διαδρομή, ο Γάλλος έκανε χρόνο 4.42.1 και ξεκίνησε με το δεξί τη προσπάθεια κατάκτησης της τέταρτης φετινής του νίκη.

Advertisement
Advertisement

Είναι και θέμα γοήτρου άλλωστε καθώς στην Αργεντινή συμμετέχει και ο μεγάλος του (τυπικά) αντίπαλος, Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο Αλσατός που κάνει την τελευταία του φετινή εμφάνιση στο χωμα, θέλει τη νίκη. Ήταν όμως τρίτος, πίσω από το εργοστασιακό DS3 WRC του Ντάνι Σόρντο.

«Έκανα πολλά λάθη. Πρέπει να σταματήσουν. Ήταν όμως πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα, όπως πάντα σε αυτό το ράλι», σχολίασε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
[nggallery id=2510]
Αναλυτικά η κατάταξη μετά την υπέρ-ειδική:

1.  Οζιέ VW 4m42.1s
2.  Σόρντο Citroen + 1.9s
3.  Λεμπ Citroen + 2.2s
4.  Λάτβαλα VW + 3.8s
5.  Μίκελσεν VW + 3.9s
6.  Χίρβονεν Citroen + 4.2s
7.  Όστμπεργκ M-Sport Ford + 5.3s
8.  Νεβίλ M-Sport Ford + 6.0s
9.  Νοβίκοφ M-Sport Ford + 7.5s
10.  Κοσιούτσκο Italia Mini + 13.4s

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τις πραγματικές μάχες, με 4 ειδικές διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες), με την Agua de Oro να αποτελεί πραγματικό μαραθώνιο αφού είναι μήκους 51.88 χιλιομέτρων!