Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

W Series: Θεαματικό ατύχημα στην Eau Rouge (+ video)

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

W Series: Θεαματικό ατύχημα στην Eau Rouge (+ video)

ΑΓΩΝΕΣ

W Series: Θεαματικό ατύχημα στην Eau Rouge (+ video)

ΑΓΩΝΕΣ

Λίγο μετά τις ελεύθερες δοκιμές της F1 και κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών για την W Series έγινε ένα θεαματικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν έξι μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

Παρά την σφοδρότητα του ατυχήματος δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Οι κατατακτήριες δοκιμές συνεχίστηκαν με νικήτρια την Jamie Chadwick

Μόλις 6 λεπτά μετά το ξεκίνημα των χρονομετρημένων δοκιμών για την πέμπτη διοργάνωση του W Series στην πίστα Spa στο Βέλγιο, ένα σοβαρό ατύχημα έφερε την διακοπή.

Η βροχή ξεκίνησε και στην στροφή Eau Rouge, έγινε ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν έξι μονοθέσια. Αυτά ήταν της: Sarah Moore (Scuderia W, GBR), Ayla Agren (M. Forbes Motorsport, NOR), Belen Garcia (Scuderia W, ESP), Abbie Eaton (Ecurie W, GBR), Beitske Visser (M. Forbes Motorsport, NED) και Fabienne Wohlwend (Bunker Racing, LIE).

Advertisement
Advertisement

Οι έξι γυναίκες οδηγοί μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της πίστας και μετά από εξετάσεις αφέθηκαν ελεύθερες, με εξαίρεση τις Ayla Agren και Beitske Visser που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για επιπλέον ελέγχους.

Το ατύχημα έγινε όταν η Beitske Visser, έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά έξω από την στροφή Raidillon μετά από επαφή με το αυτοκίνητο της Belen Garcia. Και οι δύο κατέληξαν στην στροφή Eau Rouge και εκτός πίστας μετά άλλα τέσσερα μονοθέσια έπεσαν πάνω τους. Η πιο βίαιη σύγκρουση ήταν αυτή της Fabiana Wohlwend με την Beitske Visser.

Advertisement

Τις τελευταίες εβδομάδες, η περιοχή Spa-Francorchamps έχει πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις που είχαν πλημμυρήσει την πίστα. Μάλιστα λίγα λεπτά πριν από το ατύχημα της σειράς W, ο Lewis Hamilton είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε μια δήλωση, μετά τις Ελεύθερες Δοκιμές της F1, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν έχουν στρώσει νέα άσφαλτο εκεί αλλά υπάρχει μία αλλαγή στο οδόστρωμα ακριβώς στην κορυφή της στροφής, που δεν υπήρχε πριν. Νομίζω ότι έχει να κάνει με τις κατολισθήσεις, τη βροχή ή κάτι τέτοιο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ματαιώθηκε η σεζόν του 2020 στο W Series
Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series
W Series: Η νέα φόρμουλα αποκλειστικά για γυναίκες