Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Δοκιμές σε υψόμετρο για το i20 WRC

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Δοκιμές σε υψόμετρο για το i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Δοκιμές σε υψόμετρο για το i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Η εξαντλητική προετοιμασία του Hyundai i20 WRC ενόψει της πρεμιέρας του στο Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο συνεχίστηκε το Σεπτέμβριο. Μετά από ένα τριήμερο στη Γαλλία, η ομάδα μετακινήθηκε στη νότια Ισπανία, για δοκιμές σε υψόμετρο. Πίσω από το τιμόνι του κορεάτικου αγωνιστικού εναλλάσσονταν ο Φινλανδός Γιούχο Χάνινεν και ο Γάλλος Μπράιαν Μπουφιέ.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της ομάδας της Hyundai Motorsport, Μισέλ Ναντάν, δήλωσε σχετικά: «Τους τελευταίους μήνες κάναμε συνεχώς δοκιμές σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και επιφάνειες, συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήσαμε για δοκιμές τον Αύγουστο στη Φινλανδία. Έχει κάποιες αλλαγές, καθώς το μεγάλο υψόμετρο αποτελεί πρόκληση σε ορισμένους αγώνες, όπως στο Ράλι του Μεξικού. Η απόδοση του κινητήρα μπορεί να επηρεαστεί λόγω έλλειψης οξυγόνου. Παράλληλα συνεχίσαμε τη δουλειά στο στήσιμο της ανάρτησης σε χωμάτινες επιφάνειες».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 θα αρχίσει στις 17 Ιανουαρίου με το Ράλι Μόντε Κάρλο, όμως το προσεχές καλοκαίρι δεν θα δούμε το i20 WRC και τα υπόλοιπα αγωνιστικά στην Ελλάδα, καθώς – όπως γνωρίζετε – το Ράλι Ακρόπολις έμεινε εκτός προγράμματος.