Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Χάρισε τη νίκη, κέρδισε τον τίτλο στο WTCC ο Lopez

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Χάρισε τη νίκη, κέρδισε τον τίτλο στο WTCC ο Lopez

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Χάρισε τη νίκη, κέρδισε τον τίτλο στο WTCC ο Lopez

ΑΓΩΝΕΣ

Τρεις γύρους πριν το φινάλε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) και ο Jose Maria Lopez εξασφάλισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Ο 33χρονος Αργεντινός τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο δεύτερο αγώνα στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας και με τους 18 βαθμούς που πήρε στέφθηκε πρωταθλητής για μία ακόμη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Για να κατακτήσει και τυπικά τον τίτλο εκκρεμεί απόφαση της FIA στην πρόταση του διοργανωτή Eurosport Events, να ακυρωθούν οι δύο αγώνες στην Ταϊλάνδη, στις 5 και 6 Νοεμβρίου. Αν αυτό γίνει δεκτό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τότε ο Lopez δε χρειάζεται να κατακτήσει άλλους βαθμούς. Σε διαφορετική περίπτωση η «στέψη» του θα καθυστερήσει λίγες εβδομάδες.

Ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία από την απόφαση του Lopez να αφήσει δύο γύρους πριν την καρό σημαία τον team mate του Yvan Muller να περάσει και να φθάσει στην πρώτη του φετινή νίκη, καθώς γνώριζε ότι και οι βαθμοί της δεύτερης θέσης του αρκούσαν για να πάρει έναν ακόμη τίτλο (δείτε στο video που ακολουθεί όλο το χρονικό).

Advertisement
Advertisement

«Είμαι ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Η απόφαση να αφήσω τον Yvan να με περάσει ήταν μία κίνηση σεβασμού προς το πρόσωπό του. Θα ήθελα να ακούσω τον εθνικό ύμνο της Αργεντινής τη μέρα που κατακτώ τον τίτλο, όμως δεν ήξερα αν θα μου παρουσιαστεί άλλη τέτοια ευκαιρία στη συνέχεια», ανέφερε ο Lopez.

«Συγχαρητήρια στον Lopez, είναι ο καλύτερος οδηγός στο πρωτάθλημα. Είναι όμως και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Προφανώς και δεν του ζήτησα να με αφήσει να περάσω, γιατί δεν μου αρέσει να κερδίζω έτσι αγώνες. Όμως έκανε ό,τι έχω κάνει και εγώ προς αυτόν στο παρελθόν. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία και πλέον πρέπει να εξασφαλίσουμε τον τίτλο των κατασκευαστών για τη Citroen», απάντησε ο πολύπειρος Γάλλος με 4 παγκόσμιους τίτλους στο βιογραφικό του.

Advertisement

Το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη, αναμένεται η Citroen να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές και 16 συνολικά στην ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (έχει 8 στο WRC και 5 στο World Cup Cross Country Rally).