Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τρομερό ατύχημα στη Formula 3 (vid)

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρομερό ατύχημα στη Formula 3 (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Τρομερό ατύχημα στη Formula 3 (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Δυστυχώς, μόνο όταν συμβαίνουν ατυχήματα μπορούν να αποδείξουν την εφαρμογή των προτύπων ασφαλείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Γι΄ αυτό κατά τον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου αγώνων υψηλής ταχύτητας, ειδικά ενός μονοθεσίου, οι μηχανικοί λαμβάνουν υπόψη όσες πληροφορίες είναι δυνατόν, έτσι ώστε σε δύσκολες στιγμές, το πιο σημαντικό είναι ο οδηγός να διαφεύγει σώος. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με συντριβές σε προσομοιώσεις ή σε δοκιμές όπου εκτελούνται σε ελεγχόμενες συνθήκες, οι ατυχίες της πραγματικής ζωής υποβάλλονται σε ένα ευρύ φάσμα των απρόβλεπτων παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο λοιπόν του βρετανικού πρωταθλήματος F3, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Oulton Park στο Τσέσαϊρ, o Ameya Vaidyanathan συγκρούστηκε με ένα άλλο μονοθέσιο και βρέθηκε να στριφογυρνάει στον αέρα.

Το μονοθέσιο βρήκε στον τροχό του οδηγού Sisa Ngebulana από τη Νότια Αφρική και το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω στο βίντεο. Ο αγώνας είχε αμέσως κόκκινη σημαία, και οι ειδικοί έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος.

Advertisement
Advertisement

«Δυστυχώς, οι τροχοί μας ακούμπησαν μεταξύ τους. Ένιωσα αρκετά μεγάλη πίεση, αλλά δεν έχω ιδέα από ποια κατεύθυνση ήταν ή από που προήλθε», δήλωσε ο Vaidyanathan. «Είμαι απλά ευγνώμων στους ανθρώπους της Tatuus για την αντοχή του αυτοκινήτου, στους ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και σε όλη την ομάδα για την υποστήριξή τους», δήλωσε ο 19χρονος οδηγός.