Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Ντακάρ «ξελόγιασε» τον Alonso

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ράλι Ντακάρ «ξελόγιασε» τον Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Ντακάρ «ξελόγιασε» τον Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Εκτός Formula 1 o Fernando Alonso πρόλαβε να δοκιμάσει πολλά, όμως ξεχωρίζει μία από τις εμπειρίες που έζησε.

Advertisement
Advertisement

Ο 39χρονος που επιστρέφει φέτος στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ηγέτης του project της Alpine, πέρασε δύο χρόνια εκτός αυτής. Σε αυτή την περίοδο αλλά και στα τελευταία χρόνια συνεργασίας με τη McLaren, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορους αγωνιστικούς θεσμούς.

Πήγε τρεις φορές στην Ινδιανάπολη για τα 500 Μίλια, πανηγύρισε στον 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα, πήρε δύο νίκες στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν, κατέκτησε ακόμα και τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Όμως ξεχωρίζει μία εμπειρία που συνοδεύτηκε από επιτυχία.

alonso-dakar20-ss7-a1000x600

Advertisement
Advertisement

«Το Ράλι Ντακάρ. Νομίζω πως… όχι μόνο από επαγγελματικής πλευράς αλλά και σαν προσωπική πρόκληση, ήταν σημαντικό που αγωνίστηκα εκεί και το απόλαυσα πραγματικά», είπε ο Alonso στο Sky Sports.

Ο Ισπανός συμμετείχε στο Ράλι Ντακάρ 2020, με το οποίο άνοιξε το τρίτο κεφάλαιο της επικής δοκιμασίας, στη Σαουδική Αραβία. Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που είχε με την Toyota, οδήγησε ένα Hilux.

Dakar2020-SS1-alonso-toyota-b1000x600

Advertisement

Από τη δεύτερη κιόλας ειδική διαδρομή αντιμετώπισε προβλήματα, στην προτελευταία είχε μία έξοδο όπου το αυτοκίνητό του αναποδογύρισε πολλές φορές. Τελικά τερμάτισε 13ος – αποτέλεσμα διόλου κακό δεδομένων των δυσκολιών του συγκεκριμένου αγώνα.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο επιστροφής αν και δεδομένου πως το Ντακάρ λαμβάνει χώρα αρχές Ιανουαρίου, ίσως καταφέρει να πείσει τη «μαμά» Renault, να βγουν μαζί κάποια στιγμή στην έρημο…

Advertisement

alonso-dakar20-ss7-b1000x600

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Διαβάστε επίσης:
Extreme E: Οδηγός και ιδιοκτήτης ομάδας ο Jenson Button (video)

Advertisement

O Τζώρτζης Μαρκογιάννης μιλάει στο NewsAuto για την Ιταλική F4

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκη #14 για τον σπουδαίο Peterhansel (vids)