Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

To 53o Ράλι Δ.Ε.Θ. τα είχε όλα!

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To 53o Ράλι Δ.Ε.Θ. τα είχε όλα!

ΑΓΩΝΕΣ

To 53o Ράλι Δ.Ε.Θ. τα είχε όλα!

ΑΓΩΝΕΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 53o Ράλι Δ.Ε.Θ., δεύτερος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι ασφάλτου.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά 28 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό το ράλι με τη μακρά ιστορία, με τη φετινή εκδοχή του, να έχει εύλογους περιορισμούς λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19. Τόσο επηρεάζοντας αρνητικά τον αριθμό των συμμετεχόντων όσο και κρατώντας το κοινό αναγκαστικά μακριά.

Οι Γιώργος Αναπολιοτάκης- Θανάσης Τσιούκας ήταν οι μεγάλοι νικητές, με Ford Fiesta R5. Οι πρωταθλητές ασφάλτου δεν είχαν αντίπαλο και διπλασίασαν τις νίκες τους στο Ράλι Δ.Ε.Θ., με τελική διαφορά στα 100 και πλέον δευτερόλεπτα από τον ανταγωνισμό.

Κι αν στην κορυφή δεν υπήρχε μάχη, αντίθετα στην κατηγορία F2 είχαμε μεγάλη κόντρα, που κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή. Νικητές και δεύτεροι στη γενική κατάταξη ήταν ο Δημήτρης Κτιστάκης με τον αδερφό του Μανώλη στο δεξί μπάκετ του Peugeot 306 S16.

Advertisement
Advertisement

rally-det20-b1000x600

Το πλήρωμα από την Κρήτη πήρε από την πρώτη ειδική κεφάλι έναντι των Γιάννη Πλάγου- Άλκη Ρέντη (Honda Civic Type R) και το διατήρησε μέχρι και τον δεύτερο Χολομώντα. Με τη διαφορά να μην μπορεί να καλυφθεί στην powerstage «Γιάννης Ψηφίδης», το πλήρωμα του ΟΜΑΘ αρκέστηκε στην τρίτη θέση της γενικής.

Τις εντυπώσεις στην κατηγορία C2 κέρδισαν οι Πασχάλης Χατζημάρκος-Γιάννης Σαρητσόγλου, όμως μία έξοδος στο δεύτερο πέρασμα από την Γαλάτιστα-Πετροκέρασα είχε ως αποτέλεσμα το Mitsubishi Lancer Evo X να κεί ολοσχερώς. Νικητές στην κατηγορία αναδείχτηκαν υιός και πατήρ Καρπάνος καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της γενικής.

Advertisement

rally-det20-h1000x600

Την πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν οι Γιάννης Μπίστας-Χρήστος Μπακλώρης με Peugeot 208 T16. Στην έκτη θέση της γενικής, την τρίτη της F2 και την πρώτη της C5 τερμάτισαν οι Θανάσης Στεργιάδης-Παναγιώτης Γαζγάζης με Peugeot 106 S16.

Advertisement

Μακράν πρώτοι στην κατηγορία C6 και όγδοοι στη γενική ήταν οι «Pazonen»- Απόστολος Κοτρωνής (Toyota Yaris) κερδίζοντας για ακόμα μια φορά τη μικρότερη κατηγορία στο Δ.Ε.Θ.

Διαβάστε επίσης:
MotoGP Αγίου Μαρίνου: Παρθενική νίκη για Morbidelli

Συνοδηγός του Sebastien Loeb ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης

Advertisement

Οι τούμπες του Katsuta στο Ράλι Εσθονίας (video)