Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αγίου Μαρίνου: Παρθενική νίκη για Morbidelli

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Αγίου Μαρίνου: Παρθενική νίκη για Morbidelli

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αγίου Μαρίνου: Παρθενική νίκη για Morbidelli

ΑΓΩΝΕΣ

Ένας ακόμα αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, ένας ακόμα νέος νικητής!

Advertisement
Advertisement

Ο Franco Morbidelli της Yamaha Petronas SRT κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα της πίστας του Μιζάνο, με το MotoGP του Αγίου Μαρίνου να αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Ο Ιταλός που εκκίνησε από τη δεύτερη θέση του grid, πήρε μία νίκη που του έδωσε σημαντική ώθηση στη βαθμολογία, στην κορυφή της οποίας έχουμε αλλαγή φρουράς αφού ο teammate του, Fabio Quartararo, δεν είδε την καρό σημαία του τερματισμού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Morbidelli εκκίνησε εντυπωσιακά και πήρε τα ηνία, με τον Valentino Rossi να πετάγεται από τέταρτος, δεύτερος, με την εργοστασιακή Yamaha. Αντίθετα ο teammate του και pole man Maverick Vinales, έπεσε τρίτος, μπροστά από τον Quartararo.

Advertisement
Advertisement

Κι ενώ οι δύο Ιταλοί μάχονταν στην κορυφή, τρίτος σκαρφάλωσε ο Jack Miller με την Pramac Ducati που ανέκαμψε της κακής του αντίδρασης απ’ όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα.

Πίσω του, Quartararo και Vinales είχαν τη δική τους μάχη, με τον Γάλλο να πέφτει στη στροφή 4. Επέστρεψε στη δράση, όντας πλέον τελευταίος, όμως έπεσε ξανά με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Advertisement

Στην κορυφή ο Morbidelli όχι απλά κρατούσε πίσω του τον μέντορά του αλλά κατάφερε να πάρει μία ανάσα, την ώρα που πίσω τους είχαμε ανακατατάξεις. Στο γύρο 18 ο Miller έχασε τη θέση του από τη Suzuki του Alex Rins, με τον Francesco Begnaia να τον περνάει επίσης.

Στο γύρο 20 ο Begnaia πέρασε και τον Rins και μαζί άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Rossi, με τη δεύτερη Suzuki, του Joan Mir να μπαίνει σύντομα στο παιχνίδι.

Μπροστά ο Morbidelli είδε με χαρά να τρώγονται όλοι πίσω του και πανηγύρισε την νίκη – έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής φέτος!

Πίσω του Begnaia πήρε μία πανάξια δεύτερη θέση (παρότι ακόμα περπατάει με πατερίτσες!) ενώ στη μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, επικράτησε τελικά ο Mir, αφήνοντας τον Rossi τέταρτο.

Πέμπτος ήταν ο Rins ενώ ο Vinales που πλήρωσε το ρίσκο της επιλογής σκληρού πίσω ελαστικού, συμπλήρωσε το Top-5.

Ο Andrea Dovizioso ήταν μόλις έκτος με την εργοστασιακή Ducati αλλά με τον Quartararo εκτός μάχης, κατάφερε να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, με διαφορά 6 πόντων.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

F1 GP Τοσκάνης: Χάος, διακοπές και… νίκη Hamilton!

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel