Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρουστέμης, Πρωταθλητής ετών 22!

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρουστέμης, Πρωταθλητής ετών 22!

ΑΓΩΝΕΣ

Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρουστέμης, Πρωταθλητής ετών 22!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η έναρξη της αγωνιστικής σεζόν σε ότι αφορά στις εντός συνόρων διοργανώσεις να είναι ακόμα ενάμιση μήνα μακριά, ωστόσο αγωνιζόμενοι και ομάδες προετοιμάζονται να πατήσουν γκάζι «προσπερνώντας» και τις ιδιαιτερότητες που έχει φέρει η παγκόσμια πανδημία.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Ρουστέμης, ένας ταλαντούχος οδηγός που το 2020 έδειξε τα διαπιστευτήριά του, κατακτώντας σε ηλικία μόλις 22 ετών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος στην Κατηγορία Ν. Μία επιτυχία που βάζει βάσεις για μία επιτυχημένη καριέρα – άλλωστε το μήλο λένε πως πέφτει κάτω από τη μηλιά κι ο Παναγιώτης, γιος του άλλοτε πρωταθλητή Αλέξανδρου Ρουστέμη, ακολουθεί την… οικογενειακή παράδοση.

«Ξεκίνησα από πολύ μικρός την ενασχόληση με τους αγώνες, προφανώς επηρεασμένος από τον πατέρα μου. Η ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πολύ σημαντική, διότι έτσι αποκτάς οδηγική παιδεία – πράγμα που λείπει από πολλούς οδηγούς και αποτελεί την αιτία πολλών τροχαίων. Θεωρώ πως μέσω της προβολής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ευρύ κοινό θα μπορεί να κατανοήσει πως υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι όπου όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι, πιο υπεύθυνοι οδηγοί. Για παράδειγμα, εμείς έχουμε σχολή αγωνιστικής οδήγησης, στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκπαιδευτεί – ακριβώς όπως βοηθήθηκα εγώ στα πρώτα μου αγωνιστικά βήματα. Χρειάζεται σωστή εκπαίδευση, σωστή καθοδήγηση και πολλή δουλειά για να έρθουν οι επιτυχίες. Όμως πέραν της… καριέρας, έτσι μπορείς να μάθεις να οδηγείς με σωστό και ασφαλή τρόπο», είπε ο Παναγιώτης.

Advertisement
Advertisement

Ο Κορίνθιος οδηγός αναφέρθηκε στη σεζόν που πέρασε: «Το 2020 ήταν για όλους μια δύσκολη χρονιά. Ωστόσο για μένα είχε και θετική πλευρά, με το πρώτο μου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος στην κατηγορία Ν. Μία κατηγορία που σε όλους τους αγώνες της χρονιάς είχε τις περισσότερες συμμετοχές και αρκετά καλούς συνδυασμούς. Δυστυχώς δεν έγιναν και οι τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος διότι ο τελευταίος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Ήταν λοιπόν μια χρόνια αρκετά επεισοδιακή για εμάς και με αρκετά προβλήματα, που ευτυχώς με την βοήθεια της οικογένειας μου, της ομάδας αλλά και της Kirkos Racing, ξεπεράστηκαν και φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

roustemis-action-a1000x600

Μία επιτυχία που ήρθε παρότι στο δεξί μπάκετ βρισκόταν ένας νέος συνοδηγός – πράγμα συχνά καθοριστικό αφού η χημεία των δύο αποτελεί νευραλγικό κομμάτι στο κυνήγι της επιτυχίας!

Advertisement

«Το νέο ξεκίνημα, με νέο συνοδηγό, αποτέλεσε πρόκληση για μένα. Αρκετό καιρό προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα, προσπάθησα να τον προετοιμάσω για κάθε ενδεχόμενο και να του μεταφέρω όλα όσα είχα μάθει από τους προηγούμενους, έμπειρους συνοδηγούς μου. Ο Κώστας Νικολόπουλος είχε τρομερή όρεξη και θέληση να μάθει. Σημείωσε τεράστια πρόοδο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δείχνοντας επαγγελματισμό σε όλες τις περιστάσεις που αντιμετώπισε, οι οποίες ήταν και πρωτόγνωρες για εκείνον. Ελπίζω όλοι οι κόποι του να ανταμείφτηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης ευχαριστώ πολύ την οικογένεια του, που με εμπιστεύτηκαν και συναίνεσαν στο να είναι συνοδηγός, συνοδοιπόρος και καθοδηγητής μου σε ένα πάρα πολύ επικίνδυνο σπορ», παραδέχθηκε ο Ρουστέμης Jr.

roustemis-olympiaco-rally-2020-b1000x600

Advertisement

Αυτά για τη σεζόν που πέρασε. Ποιος είναι όμως ο στόχος του Παναγιώτη για τη σεζόν που έρχεται;  «Σίγουρα έχω πολλά σχέδια και πολλά όνειρα, ωστόσο η πραγματοποίηση τους δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό, σε έναν αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), με αυτοκίνητο της κατηγορίας R5. Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο. Ελπίζω να κατορθώσουμε να βρούμε την απαιτούμενη στήριξη να προβάλλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού», σχολίασε ο Παναγιώτης.

Ιδανική πάσα για το θέμα που απασχολεί όλους τους φίλους των ράλι στη χώρα μας. Αναφερόμαστε φυσικά στην επικείμενη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις και μάλιστα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης είχε αγωνιστεί στην τελευταία εκδοχή του Εθνικού μας Αγώνα, σε μία εμπειρία που ουσιαστικά αποτέλεσε «βάπτισμα του πυρός» αφού ήταν μόλις το δεύτερο ράλι του! Και το αποτέλεσμα είχε αποτελέσει προπομπό της συνέχειας…

Advertisement

«Το Ράλι Ακρόπολις είναι ο εθνικός μας αγώνας και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα επιστρέψει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους κατάφεραν να το επαναφέρουν εκεί που του αξίζει. Για μένα το Ράλι Ακρόπολις είναι κάτι ξεχωριστό: συμμετείχα σε αυτό σε ηλικία 18 ετών και τερμάτισα στην 3η θέση ανάμεσα στα Ελληνικά πληρώματα, παρότι ήταν μόλις το δεύτερο ράλι της καριέρας μου! Είναι ο αγαπημένος μου αγώνας και όποτε πραγματοποιείται, θα προσπαθώ να λαμβάνω μέρος», είπε ο Ρουστέμης σε συνέντευξη στον Γιάννη Τσινάβο.

Ευχή μας είναι οι καλοί οιωνοί να μετουσιωθούν σε πραγματικότητα και ο Παναγιώτης να έχει την ευκαιρία να τρέξει στο Ράλι Ακρόπολις… από φέτος!

Διαβάστε επίσης:
Τα προγράμματα των αγώνων αυτοκινήτου για το 2021

Ιταλική F4: Η πρώτη ημέρα δοκιμών για τον Μαρκογιάννη

Τα προγράμματα των αγώνων karting του 2021