Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θέλει ePrix το Κέιπ Τάουν

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει ePrix το Κέιπ Τάουν

ΑΓΩΝΕΣ

Θέλει ePrix το Κέιπ Τάουν

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να κυκλοφορεί συχνά φημολογία πως η Formula 1 θα επιστρέψει στη Νότια Αφρική, όμως φαίνεται πως τελικά πρώτα θα δούμε αγώνα της Formula E εκεί!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα στο μαγευτικό Κέιπ Τάουν, που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους διοργανωτές του πρωταθλήματος με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια. Μάλιστα αυτές αφορούν διεξαγωγή ePrix ακόμα και τον προσεχή Φεβρουάριο του 2021!

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης τριών πιθανών διαδρομών, όλες πλησίον του σταδίου που φιλοξένησε τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010. Πρόκειται για το γήπεδο του Ajax Cape Town FC και βρίσκεται στην περιοχή Green Point.

Αυτή που φέρεται ως επικρατέστερη, έχει στο background τόσο το εμβληματικού Table Mountain όσο και την ακτογραμμή που λούζει ο Ατλαντικός.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το εγχείρημα είναι η e-Movement (Pty) Ltd, μία εταιρεία που έχει τη στήριξη της Jaguar Νότιας Αφρικής και στην οποία επικεφαλής είναι ο Iain Banner, ο άνθρωπος που θέσπισε τα Laureus World Sports Awards ενώ είχε συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Rothmans τη δεκαετία του ’80. Στο πλευρό του είναι ο Johann Rupert, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Νότια Αφρική με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes αγγίζει τα 7.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο για το οργανωτικό κομμάτι του αγώνα, επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Dave McGregor, πρώην διευθυντής της πίστας του Κυαλάμι και promoter των δύο τελευταίων Grand Prix της Formula 1 στη Νότια Αφρική, το 1992 και το 1993.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

#capetown #southafrica #mandela #ontheroad #sign #travel #wanderlust

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1) on

Advertisement