Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τα μυστικά της νίκης σ’ έναν αγώνα αντοχής!

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μυστικά της νίκης σ’ έναν αγώνα αντοχής!

ΑΓΩΝΕΣ

Τα μυστικά της νίκης σ’ έναν αγώνα αντοχής!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο θρίαμβος της Mercedes στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ μόνο τυχαία δεν ήρθε πριν λίγους μήνες. Πίσω απ’ αυτή την επιτυχία κρύβονται πολλές ώρες δουλειάς, συγκεκριμένη προσέγγιση και φιλοσοφία. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο εν λόγω αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων αλλά και τους κατασκευαστές ελαστικών. Τον παρακολούθησαν πάνω από 300 χιλιάδες θεατές και είναι ο μόνος αγώνας που υπάρχει απευθείας αντιπαράθεση όλων των μεγάλων κατασκευαστών ελαστικών. Είναι ο μοναδικός αγώνας που συμμετέχουν 5 κατασκευαστές ελαστικών.

Η νίκη της SLS GT3 Black Falcon με τους Σνάιντερ, Μπλάικμολεν, Έντουαρντς και Τιμ στα πηδάλια ήρθε με ελαστικά Dunlop. Η πολυεθνική εταιρεία κατασκευής ελαστικών έχει μακρόχρονη συνεργασία με την AMG και με βάση αυτή μας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στο Λάουζιτσρινγκ.

Η Dunlop απ’ όλες τις μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει επικεντρώσει την προσοχή της στους αγώνες αντοχής όπου και διακρίνεται. Οι άνθρωποί της θεωρούν πως οι απαιτήσεις στους αγώνες αντοχής βρίσκονται πιο κοντά απ’ ότι άλλες μορφές αγώνων στις απαιτήσεις των ελαστικών παραγωγής για αυτοκίνητα δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας μας για τον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και γενικότερα για την προσπάθεια εξέλιξης των ελαστικών για τους αγώνες αντοχής ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, Ζαν Μπάζελιν τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι SLS που βρίσκονταν στην κορυφή του αγώνα γύριζαν στο Νόρσλαιφ ακόμη και 20sec ταχύτερα στο γύρο από τον ανταγωνισμό σε κρίσιμες φάσεις του αγώνα. Αυτό αποδεικνύει ότι η προσπάθειά μας να δώσουμε στους οδηγούς ελαστικά με καλό κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα και σταθερότητα στο φρενάρισμα σε μεικτές συνθήκες ήταν επιτυχής. Η εμπιστοσύνη που εμπνέουν τα ελαστικά μας στους οδηγούς τους επιτρέπει να είναι σταθερά ταχύτεροι από τους αντιπάλους τους».

Για περισσότερα γύρω απ’ αυτή τη μοναδική εμπειρία – επιβίωση του ταχύτερου – μείνετε συντονισμένοι!