Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα δίνατε 60.000 ευρώ για το κράνος του Michael Schumacher;

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα δίνατε 60.000 ευρώ για το κράνος του Michael Schumacher;

FORMULA 1

Θα δίνατε 60.000 ευρώ για το κράνος του Michael Schumacher;

FORMULA 1

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s πουλά ένα από τα κράνη, που φόρεσε ο «Schumi» τη χρονιά του 2001 με τα διακριτικά της Ferrari, για 60.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

 

Η τρέλα με την απόκτηση αντικειμένων του πολυπρωταθλητή της F1 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Όταν η πλειοψηφία των φίλων των Grand Prix σχεδόν αγνοούν τους περισσότερους οδηγούς των ομάδων αυτής της χρονιάς, αντικείμενα του Michael Schumacher και πράγματα με την υπογραφή του «κρατούν» ολόκληρες δημοπρασίες. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μεταξύ άλλων έναν κινητήρα Ferrari υπογεγραμμένο από τον Γερμανό ή ακόμη και μικροαντικείμενα με το αυτόγραφο του «Schumi» να βγαίνουν σε πλειστηριασμό και να πωλούνται σε υψηλές τιμές.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά είναι ο οίκος RM Sotheby’s, που δημοπρατεί ένα κράνος Ferrari που χρησιμοποίησε ο Schumacher το 2001. Το Schuberth QF1, το φορούσε όταν κέρδισε το  Grand Prix Μαλαισίας του 2001. Το κράνος στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ξανά στο Grand Prix της Βαρκελώνης και αργότερα το φόρεσε ο Γερμανός για την φωτογράφιση διαφήμισης για την εταιρία Schuberth.Το κράνος είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και συνοδεύεται από την ζελατίνα, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Μαλαισίας και έχει την υπογραφή του Michael Schumacher. Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας, που πιστοποιεί την αυθεντικότητά τους και είναι αρκετό για να κάνει τον οίκο Sotheby’s να υπολογίζει πως η αξία του μπορεί να φτάσει τα 60.000 ευρώ.

Ακούγεται ακριβό όμως υπολογίστε πως τα χρόνια δόξας του Michael Schumacher στην F1 ήταν όταν οδηγούσε για την Scuderia. Από τα 7 πρωταθλήματα που κέρδισε στην καριέρα του, τα πέντε ήταν διαδοχικά για τη Ferrari, μεταξύ 2000 και 2004 (επίσης οδήγησε για τις ομάδες Jordan Grand Prix και Benetton) κερδίζοντας συνολικά 91 νίκες. Θυμίζουμε πως ο Schumacher τον Δεκέμβριο του 2013, τραυματίστηκε σοβαρά σε μια πίστα σκι στις γαλλικές Άλπεις. Οι τραυματισμοί (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) και οι χειρουργικές επεμβάσεις, που ακολούθησαν έσωσαν τη ζωή του, αλλά για λόγους προστασίας της ιδιωτικής του ζωής, η τρέχουσα φυσική και ψυχική του κατάσταση παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Advertisement