Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στις 1-3 Ιουνίου το Ράλι Ακρόπολις 2018

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στις 1-3 Ιουνίου το Ράλι Ακρόπολις 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Στις 1-3 Ιουνίου το Ράλι Ακρόπολις 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) θα είναι και το 2018 το Ράλι Ακρόπολις, πράγμα που ανακοινώθηκε επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), μετά τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Καλοκαιριού, συγκεκριμένα στις 1-3 Ιουνίου και θα αποτελεί τον τρίτο εκ των οκτώ γύρων του θεσμού. Το ERC θα ξεκινήσει από τις όχθες του Ατλαντικού στις νήσους Αζόρες με το Azores Airlines Rallye της Πορτογαλίας στις 22-24 Μαρτίου 2018, και θα καταλήξει στις όχθες της Βαλτικής με το Rally Liepaja της Λετονίας, στις 12-14 Οκτωβρίου. Πέντε εκ των οκτώ αγώνων θα είναι χωμάτινοι, και τρεις ασφάλτινοι. Πέραν του Ακρόπολις, χωμάτινα θα είναι τα Ράλι σε Πορτογαλία, Κύπρο, Πολωνία και Λετονία, ενώ σε ασφάλτινο τερέν θα διεξαχθούν τα ράλι σε Ισπανία, Ιταλία και Τσεχία.

Ο Επικεφαλής Συντονισμού του ERC Jean-Baptiste Ley δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για τη σεζόν του 2018, στην οποία θα συνεχίσουμε να έχουμε οκτώ αγώνες, σε απάντηση των πληροφοριών που λάβαμε από τους οδηγούς και τις ομάδες μας. Λέει πολλά για τη δημοτικότητα και την επιτυχία του ERC, ειδικά για το αναδομημένο πρωτάθλημα ERC Junior και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι των Ομάδων, ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τις ίδιες εθνικές Ομοσπονδίες όπως το 2017 και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτούς δεσμούς και να κάνουμε βελτιώσεις όπου είναι δυνατόν για το κοινό μας συμφέρον».

Advertisement
Advertisement

acropolis16-NO9-640

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ERC για το 2018:
22-24 Μαρτίου Azores Airlines Rallye, Πορτογαλία (χώμα) / ERC Junior
3-5 Μαΐου           Rally Islas Canarias, Ισπανία (άσφαλτος) / ERC Junior
1-3 Ιουνίου         Acropolis Rally, Ελλάδα (χώμα)*
15-17 Ιουνίου    Cyprus Rally, Κύπρος (χώμα)
20-22 Ιουλίου    Rally di Roma Capitale, Ιταλία (άσφαλτος) / ERC Junior
24-26 Αυγούστου             Barum Czech Rally Zlín, Τσεχία (άσφαλτος) / ERC Junior
21-23 Σεπτεμβρίου          Rally Poland, Πολωνία (χώμα) / ERC Junior
12-14 Οκτωβρίου             Rally Liepaja, Λετονία (χώμα) / ERC Junior

*Εκκρεμεί η υπογραφή της συμφωνίας με τον Promoter