Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στην M-Sport Ford το 2022 o Breen!

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην M-Sport Ford το 2022 o Breen!

ΑΓΩΝΕΣ

Στην M-Sport Ford το 2022 o Breen!

ΑΓΩΝΕΣ

Αλλαγή στρατοπέδου για τον Craig Breen που αφήνει το περιορισμένο πρόγραμμα στη Hyundai Motorsport και αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην M-Sport Ford WRT για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, τόσο του 2022 όσο και του 2023.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιρλανδός θα είναι λοιπόν αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα του Malcolm Wilson στη νέα, υβριδική εποχή του WRC, οδηγώντας το ολοκαίνουργιο M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1. Στο δεξί μπάκετ, θα είναι ο εδώ και χρόνια συνοδηγός του, Paul Nagle.

«Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που εντάσσομαι στην M-Sport Ford World Rally Team με τον Paul στο πλευρό μου. Είχαμε ένα μακρά κοινή πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με πολλές ανατροπές, αλλά τώρα μας δόθηκε ένα χρυσό εισιτήριο να οδηγήσουμε για την πιο διάσημη μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να παλέψουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ford ήταν πάντα πολύ κοντά στην καρδιά μου καθώς η καριέρα μου ξεκίνησε με το Ford Fiesta R2 κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, πριν κερδίσω τον τίτλο στο S2000 World Rally Championship με Ford Fiesta S2000. Λατρεύω τα ράλι, κάθε πτυχή του αθλήματος, αλλά κυρίως την ιστορία. Το να προσθέσω το όνομά μου στη λίστα των οδηγών που έχουν οδηγήσει για τη Ford είναι σουρεαλιστικό… οδηγοί όπως οι Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae και Carlos Sainz βρίσκονται σε αυτή τη λίστα. Το να έχω το όνομά μου χαραγμένο στα βιβλία της ιστορίας δίπλα στους σπουδαίους αυτούς οδηγούς αποτελεί ένα τεράστιο προνόμιο», δήλωσε ο Breen.

Advertisement
Advertisement

O 31χρονος που μετρά 68 ράλι του WRC ανεβαίνοντας στο βάθρο σε έξι από αυτά, τράβηξε πάνω του τα βλέμματα στο Ράλι Φινλανδίας που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Έκλεισε το σκέλος της Παρασκευής στην κορυφή και τελικά τερμάτισε τρίτος. Αυτή ήταν η πέμπτη του συμμετοχή σε 10 ράλι φέτος ενώ τόσο το 2019 όσο και το 2010, είχε από δύο εκκινήσεις. Με την M-Sport θα έχει πλήρες πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Malcolm Wilson OBE, είπε σχετικά: «Γνωρίζω και παρακολουθώ την πρόοδο του Craig εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ο πατέρας του ήταν πελάτης μας και έχω παρακολουθήσει τον Craig να εξελίσσεται με διάφορα αυτοκίνητα της M-Sport. Οι εμφανίσεις του αυτή τη σεζόν δεν πέρασαν απαρατήρητες, με σταθερά αποτελέσματα, παρά την περιορισμένη του εμπλοκή του WRC. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πριν από αρκετούς μήνες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ τώρα να ανακοινώσω επίσημα ότι θα ηγηθεί της ομάδας μας για τις επόμενες δύο σεζόν. Έχουμε ένα φανταστικό αυτοκίνητο, το Puma, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Craig και το Puma θα φέρουν επιτυχίες στην ομάδα τις επόμενες σεζόν».

Advertisement

Μάλιστα ο Breen οδήγησε πριν από μερικές εβδομάδες το νέο Puma Hybrid Rally1, σε χωμάτινες διαδρομές και είχε πολύ θετική εικόνα για τη νέα γενιά αγωνιστικών αυτοκινήτων. Βλέπετε, το 2022 φέρνει σημαντικές αλλαγές στο WRC, με υβριδικές μονάδες κίνησης που θα παρέχουν μέσω ηλεκτροκινητήρα επιπλέον ισχύ περίπου 136 ίππων και με τη χρήση 100% βιώσιμου καυσίμου. Με τον τρόπο αυτό το WRC στρέφεται σε μια περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνη κατεύθυνση, διατηρώντας όμως παράλληλα το βασικό DNA του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όσο για τα υπόλοιπα πληρώματα της M-Sport για το 2022, θα ανακοινωθούν προσεχώς, με τονAdrien Fourmaux να είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει επίσης πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη για Evans, ανοιχτός ακόμα ο τίτλος

Extreme E: Με 5 X-Prix το 2022!

Advertisement

Μηνύματα οδικής ασφάλειας από την αθλητική οικογένεια!