Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στην Ιταλική F4 και το 2021 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ιταλική F4 και το 2021 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

ΑΓΩΝΕΣ

Στην Ιταλική F4 και το 2021 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την περυσινή πρώτη του εμπειρία από τον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό της Ιταλικής Formula 4, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης επιστρέφει φέτος με «γεμάτο» πρόγραμμα και φιλοδοξίες!

Advertisement
Advertisement

Ο 16χρονος οδηγός έλαβε πέρυσι μέρος σε δύο γύρους του πρωταθλήματος που έχει αναδείξει πολλά ταλέντα που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια, με τρανό παράδειγμα τον Mick Schumacher που μετά από τον τίτλο στην Ιταλική F4, προχώρησε στην Formula 3, τη Formula 2 και πλέον στη Formula 1.

Ο Έλληνας οδηγός έτρεξε πέρυσι στους τριπλούς αγώνες των γύρων στην πίστα του Red Bull Ring, στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και στον «Ναό της Ταχύτητας», την πίστα της Μόντσα στην Ιταλίας. Και στους δύο συμμετείχε με την ομάδα της CRAM Motorsport, με την οποία συμμετείχε σε έξι ημέρες επίσημων δοκιμών. Νωρίτερα, είχε συμμετάσχει σε τεστ με τις BVM και BHAI TECH Racing.

Markogiannis-Cram-RBR2020-action-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Με την CRAM να αποδεικνύεται σε μία από τις πρωταγωνίστριες της Ιταλικής F4 το 2020, ο Μαρκογιάννης επέλεξε να παραμείνει στην ομάδα και το 2021 θα έχει διευρυμένο πρόγραμμα, αφού -κορωνοϊού επιτρέποντος- σκοπεύει να λάβει μέρος σε 5 από τους 7 γύρους της σεζόν. Δηλαδή σε συνολικά 15 αγώνες αφού κάθε γύρος περιλαμβάνει 3 μάχες.

Όσο για την έως τώρα πορεία του ταλαντούχου οδηγού, ξεκίνησε την εμπλοκή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε μικρή ηλικία, και στα 8 και 10 του χρόνια αντίστοιχα κατέκτησε τους τίτλους του επάθλου Rotax Max Challenge της χώρας μας, στις κατηγορίες Micro και Mini αντίστοιχα.

Δύο χρόνια αργότερα, εξασφάλισε διετές συμβόλαιο με την επίσημη ομάδα της Birel Art και συμμετείχε στα διεθνή πρωταθλήματα karting: WSK (World Series Kart) και FIA European Championship, στις κατηγορίες Junior (OKJ) και Senior (ΟΚ).

Advertisement

Markogiannis-Cram-Monza2020-action-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
Μάχη για μία θέση στη Formula 4 θα δώσει ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Advertisement

Δοκιμασία στη Γερμανία για τον Μαρκογιάννη

Επίσημο: Αλλαγές στο καλεντάρι της F1, μέσα η Ίμολα