Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μάχη για μία θέση στη Formula 4 θα δώσει ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ελλάδα 6:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάχη για μία θέση στη Formula 4 θα δώσει ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

ΑΓΩΝΕΣ

Μάχη για μία θέση στη Formula 4 θα δώσει ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

ΑΓΩΝΕΣ

Το 2020 μπορεί η χώρα μας να έχει έναν εκπρόσωπο στο πρωτάθλημα της γαλλικής Formula 4.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η διεθνής εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα BirelART και ο Team Manager της BirelART Junior Team Italy και αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα Στάθης Ξηνταβελόνης, δίνουν  την ευκαιρία στον νεαρό οδηγό της BirelART, Τζώρτζη Μαρκογιάννη, να διεκδικήσει ένα χρυσό συμβόλαιο που θα του επιτρέψει να συμμετέχει δωρεάν στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Formula 4 του 2020.

Αυτές τις μέρες, 18 νέοι οδηγοί από 16 χώρες και πέντε ηπείρους, μεταξύ αυτών και ο 15χρονος Έλληνας βρίσκονται στη διάσημη πίστα του Μαν, για την ενεργό φάση του RMYTA που διοργανώνεται από την Γαλλική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Εκεί για 2 ημέρες θα αξιολογηθούν για τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες, καθώς και τις ικανότητες οδήγησης σε μονοθέσια κατηγορίας FIA F4. Μια επιφανής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τον νικητή και θα του προσφέρει την ευκαιρία να ξεκινήσει  την αγωνιστική σταδιοδρομία του σε μονοθέσια, αγωνιζόμενος δωρεάν στο Γαλλικό Πρωτάθλημα F4 του 2020.

Advertisement
Advertisement

Η πρωτοβουλία για την ανίχνευση νέων ταλέντων, που ξεκίνησε πέρυσι ο Richard Mille σε στενή συνεργασία με την Birel ART, στέφθηκε από πραγματική επιτυχία. Ο περσυνός νικητής διέπρεψε στο φετινό Γαλλικό Πρωτάθλημα F4.

Η Richard Mille Young Talent Academy ανοίγει ευκαιρίες για νέους αθλητές που θέλουν να αγωνιστούν με  μονοθέσια. Ο Ronni Sala, Πρόεδρος της BirelART, λέει σχετικά: «Αυτή είναι μια πραγματική γέφυρα μεταξύ καρτ και αυτοκινήτων και είμαστε οι μόνοι που το προσφέρουμε χάρη στην υποστήριξη των ρολογιών Richard Mille.  18 επιλεγμένοι οδηγοί, μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας,  ηλικίας 14 έως και 18 ετών επιλέχτηκαν  ανάλογα με τις δυνατότητές τους».

Advertisement

Τα περίφημα ρολόγια Richard Mille έχουν υποστηρίξει μεγάλους αθλητές, ιδιαίτερα οδηγούς αυτοκινήτων όπως ο Charles Leclerc.

«Υπάρχει μια ισχυρή συνέργεια μεταξύ των ρολογιών που κατασκευάζουμε και των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Χαίρομαι που η εταιρεία μας έχει την ευκαιρία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εμφάνιση νέων ταλέντων μαζί με την BirelART. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την επόμενη γενιά οδηγών και να αναδείξουμε τα αυριανά αστέρια ξεκινώντας από σήμερα. Η ενθάρρυνση του ανθρώπινου ταλέντου και η ώθηση των ορίων της τεχνολογίας είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», δήλωσε ο Richard Mille.

Advertisement

Ο ιδρυτής της All Road Management και συνιδιοκτήτης της BirelART, Nicolas Todt, πρόσθεσε: «Αυτή τη χρονιά είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε το μονοπάτι που ξεκίνησε το 2018 με το RMYTA. Αυτή η αρχική φόρμουλα είναι πλήρως σύμφωνη με την παγκόσμια στρατηγική μας για την εξεύρεση υποσχόμενων νέων οδηγών».

Δείτε τον Μαρκογιάννη σε προηγούμενο τεστ, στο video που ακολουθεί…

Advertisement