Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στη Μόσχα το νέο αγωνιστικό Lada

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Μόσχα το νέο αγωνιστικό Lada

ΑΓΩΝΕΣ

Στη Μόσχα το νέο αγωνιστικό Lada

ΑΓΩΝΕΣ

Το επόμενο “όπλο” της Lada για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC), βασισμένο στο επιβατικό μοντέλο Vesta, θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της μάρκας, Bo Andersson, με τη προαναφερθείσα έκθεση να λαμβάνει χώρα από τις 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική πρωτεύουσα. Όσο για το Vesta, το πιθανότερο είναι να μη το έχετε ακούσει αφού ακόμα δεν κυκλοφορεί στους δρόμους.

Μόλις πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα teaser εικόνα του. Πρόκειται για σεντάν της κατηγορίας B και θα αντικαταστήσει στη γκάμα της Lada το Priora. Αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Η AVTOVAZ βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας της παραγωγής και έχει αρχίσει να κατασκευάζει τα πρώτα πρωτότυπα του Vesta, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της κατηγορίας B του κατασκευαστή από τη Ρωσία και θα αποτελεί και δείγμα της νέας σχεδιαστικής γραμμής του. Στον τομέα του σχεδιασμού, περιλαμβάνει DNA από το πρωτότυπο XRAY, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2012.

Οι αγώνες είναι η σωστή προσέγγιση για τη Lada“, είπε ο κ. Andersson σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. “Έχουμε πολλούς οπαδούς και ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, έτσι η εμπλοκή της εταιρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι σημαντική και πρέπει να κερδίσουμε. Οι επισκέπτες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας θα έχουν την ευκαιρία να δουν το νέο αγωνιστικό Vesta που έχει σχεδιαστεί για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC)“.