Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στα pit το Nissan GT-R LM NISMO μέχρι νεωτέρας

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα pit το Nissan GT-R LM NISMO μέχρι νεωτέρας

ΑΓΩΝΕΣ

Στα pit το Nissan GT-R LM NISMO μέχρι νεωτέρας

ΑΓΩΝΕΣ

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο φετινό 24ωρο αγώνα του Μαν για το πρωτότυπο της Nissan φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σοβαρά και οδηγούν την ιαπωνική εταιρεία να αναθεωρήσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα στην κατηγορία LM P1. Έγινε γνωστό ότι θα αναβληθεί η συμμετοχή του GT-R LM NISMO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA μέχρι να λυθούν τα τεχνικά θέματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο σύστημα επανάκτησης ενέργειας (ERS) και ως αποτέλεσμα το GT-R LM NISMO βασίστηκε μόνο στην ισχύ από τον 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα με διπλό turbo. Φυσιολογικά λοιπόν υστερούσε σημαντικά έναντι του… υβριδικού ανταγωνισμού. Η εξέλιξη αυτή δεν έχει αρνητικές επιδράσεις στις υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες της Nissan (Blancpain Endurance Series, Super GT κλπ), οι οποίες θα συνεχιστούν κανονικά.

«Κατανοούμε ότι αρκετοί θα απογοητευτούν, όμως κανείς δεν είναι περισσότερο απογοητευμένος από εμάς», σχολίασε ο Shoichi Miyatani, Πρόεδρος της NISMO. «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα δοκιμών. Όταν καινοτομείς δεν τα παρατάς με το πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Advertisement
Advertisement